Пігулки з мультиками: волинян викрили на масштабній контрабанді з Європи

Пігулки з мультиками: волинян викрили на масштабній контрабанді з Європи
Трьом учасникам організованої злочинної групи, у складі якої є волиняни, повідомили про підозру у контрабанді наркотичних засобів та незаконному зберіганні прекурсорів.

На підставі зібраних прокурором та слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області доказів встановлена причетність до вчинення злочинів трьох осіб – жителів Волинської та Черкаської областей, - повідомили у рівненській прокуратурі.

"Спільники налагодили канал систематичного переправлення з-за кордону в Україну прекурсорів, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. У схемі незаконної контрабанди прекурсорів та їх збуту в нашій країні організатором розподілено роль кожного виконавця, які вживали заходи маскування незаконних операцій", - йдеться у повідомленні.

Проте злочинну діяльність викрили правоохоронці у березні 2018 року під час переправлення зловмисниками автомобілем через митний пост «Ягодин» Волинської митниці в Україну майже 34 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок, які вилучили.

Всього ж за увесь період протиправної діяльності організованої злочинної групи, а саме – з вересня 2017 по березень 2018 року, її учасники перемістили з території європейських країн майже 200 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок загальною вартістю близько 2 млн гривень.

Нині досудове розслідування триває. До усіх підозрюваних судом застосовано запобіжні заходи: організатору злочинної групи – у виді тримання під вартою, іншим двом спільникам – особисте зобов’язання.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.