Волинська поетеса презентувала нову збірку

 Волинська поетеса презентувала нову збірку
Поетеса Софія Стасюк представила нову збірку віршів «Екзекуції».

Книга – поєднання класичної віршованої поезії, верлібрів та прозового доробку, - пише Слово Волині.

Послухати поетесу в межах творчої зустрічі «Літературна кав’ярня» прийшли викладачі, студенти та просто охочі долучитися до поетичного слова.

«Оскільки більшість віршів із цієї збірки писала на парах, то найперше я прийшла до вас. Часто на створення поезії мене надихали зустрічі з відомими людьми, які приїздили до нас в університет», – розповіла авторка.

Софія Стасюк – випускниця магістратури філологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Перша її збірка «Температура тиші» вийшла ще в 2006 році, з нею молоду поетесу прийняли до Національної спілки письменників України. Зараз вона працює журналістом газети «Аверс-прес».

«Я намагаюся не читати розпіарених письменників, люблю творчість Анни Багряної, письменниці з Києва, яка зараз емігрувала. Захоплююся Володимиром Лисом. Часто ми не бачимо талантів, які в нас під боком», – каже авторка.

Волинська поетеса, керівник і організатор «Літературної кав’ярні» Наталія Шульська розповіла, що зазвичай такі зустрічі відбуваються у вузькому колі.

«У нашій кав’ярні немає відбору, хто може читати, а хто ні. До нас приходять багато людей, які тільки починають писати. Тут вони можуть порівняти свою майстерність з іншими поетами. Багато молоді боїться самовираження, вони нікому не показують свої твори, а в нас завжди затишна атмосфера. Тут всі стають друзями, підтримують один одного. Софійка – наш талановитий автор», – зауважила вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що, молода авторка вважає, що Лис недостатньо відомий в своєму жанрі??Мало каші з'їла.
Відповісти
А ти - хто? Маалесенький шматочок лайна?
Відповісти