Як розпізнати несправність гальмівного супорта*

Як розпізнати несправність гальмівного супорта*
Ознаки несправностей усіх елементів гальмівної системи в цілому є однаковими. Проблеми з супортами найчастіше виникають через забруднення деталей чи їх зношування в процесі експлуатації. Усунути проблему самотужки допомагає ремкомплект для гальмівного супорта авто. Але спочатку несправність потрібно своєчасно виявити. Це важливо зробити як задля безпеки на дорозі, так і зменшення вартості ремонту. Адже якщо ігнорувати поломку, вона стане більш серйозною.

Сторонні звуки

Скриплячі звуки під час зупинки транспортного засобу – найбільш типова ознака зношеного супорту. Сторонні звуки вказують на те, що елементи гальмівної системи вже зношені й потребуються заміни. Також ви можете чути щось схоже на вереск. Часто ця ознака поєднується з іншими «симптомами», описаними далі.

Ознаки несправності супорту

Кілька поширених «симптомів» некоректної роботи гальмівного супорту:
• Для повної зупинки транспортного засобу потрібно тиснути на педаль гальм значно сильніше, ніж зазвичай. Трапляється й навпаки – досить лише трохи натиснути на педаль, щоб машина почала сповільнюватися.
• В процесі гальмування авто починає «водити» в різні боки. Особливо небезпечним це стає, якщо машина рухається на великій швидкості.
• Педаль гальм пульсує чи вібрує, коли ви торкаєтеся її. Спочатку вібрації та пульсації можуть бути практично непомітними. Але якщо ігнорувати їх, вони посилюватимуться.
• Відчувається спротив (зазвичай невеликий), коли ви натискаєте педаль.
• Якщо ви з силою тиснете на педаль, гальма можуть бути повністю заблоковані. У більшості випадків це стосується задніх супортів.

Ремонт і профілактика

Що робити при виявленні таких ознак? Необхідно оглянути гальмівну систему і визначити проблемні точки, а потім усунути їх. Якщо ви не впевнені, що зможете справитися з цим самостійно, зверніться до спеціаліста. Але мати хоча б один ремонтний комплект бажано кожному автовласникові. Він дасть можливість швидко усунути проблему, не вирушаючи на станцію технічного обслуговування.

Також не потрібно забувати про регулярне обслуговування. Воно дозволяє знизити ризик виникнення несправностей гальмівної системи. Регулярно перевіряйте деталі, чистіть їх, усувайте іржу. Оглядайте гумові ущільнювачі, змазуйте металеві елементи. Часто серйозні проблеми з’являються через дріб’язкові речі. Наприклад, через розірваний гумовий ущільнювач у гальмівну систему потрапляє бруд. В результаті металеві деталі стираються та покриваються іржею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: супорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.