На Волині ‒ очільник Української Греко-Католицької Церкви. ФОТО

На Волині ‒ очільник Української Греко-Католицької Церкви. ФОТО
Блаженніший Святослав (Шевчук) (на фото) 26 березня перебуває на Волині.

У рамках візиту він зустрівся із заступником голови Волинської облдержадміністрації Олександром Курилюком, ‒ повідомляють у прес-службі ОДА.

На Волинь Глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Блаженніший Святослав (Шевчук) в цьому ранзі завітав вперше.

«Я тут із канонічною місією. Цьогоріч виповнюється п’ять років Волинському екзархату нашої церкви. Хочу долучитись до життя місцевої громади, пізнати їхні проблеми, поспілкуватися з прихожанами та висловити підтримку владиці Йосафату, який розпочинав тут все з нуля», ‒ розповів Блаженніший Святослав.

Окремо він розповів про плани Греко-Католицької Церкви долучитись до святкування 1025 річниці Хрещення Русі, яке відзначають в цьому році.

Блаженніший Святослав подякував місцевій владі за організацію роботи Волинської Ради Церков. Каже, ця організація врегульовує державно-церковні стосунки, і як Глава Української Греко-католицької Церкви він зацікавлений в її активній роботі та готовий до співпраці.

У свою чергу заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк подякував Блаженнішому Святославу за візит на Волинь.

Він розповів про наміри області долучитись до святкування 1025 річниці Хрещення Русі. «Будуть заходи як на загальнодержавному, так і на місцевих рівнях. Усі ініціативи від церков будуть підтримані владою. Це буде сприяти і порозумінню, і спільній позиції, що дуже важливо в сьогоднішніх умовах», ‒ зазначив він.

Під час зустрічі обговорили й питання Волинської трагедії 1943 року. Олександр Курилюк повідомив, що волиняни та поляки зробили кроки назустріч в плані пошанування пам’яті загиблих. Блаженніший Святослав зазначив, що в оцінках Волинських подій 70-річної давнини сторонам варто бути виваженими та дотримуватися християнської позиції.

На згадку про Волинь Олександр Курилюк вручив Главі Української Греко-католицької Церкви книгу «Музей Волинської Ікони» та фотокопію Ікони Холмської Божої Матері. А з рук Блаженнішого Святослава отримав Реймське Євангеліє.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині ‒ очільник Української Греко-Католицької Церкви. ФОТО
26 березень, 2013, 12:07
На Волині буде нове FM-радіо
26 березень, 2013, 11:55
Фотовиставка Павла Березюка
26 березень, 2013, 11:40