Конфлікт на «Варшавці»: Горгут пояснив, чому торговці неправі*

Конфлікт на «Варшавці»: Горгут пояснив, чому торговці неправі*
В облспоживспілці переконують: ринки необхідно привести до норм безпеки, а не провокувати конфлікти.

Про це 26 березня повідомив перший заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут.

Зі слів голови профспілки Марти Кандиби договори з підприємцями на ринку почали укладати з 2009 року. З цього часу вони автоматично пролонгувалися на рік. Нині на ринку працює 2500 підприємців і з жодним з них з ініціативи облспоживспілки договори розірвані не були.

Оскільки з 90-тих років контейнери на ринку ставили хаотично, то виявилося, що 54 конструкції опинилися під газовою трубою.

У 2010 році через зношення труб контролюючі служби почали приділяти посилену увагу щодо порушень правил безпеки газопостачання, тому перед облспоживспілкою поставили питання про винесення газопроводу за межі розміщення контейнерів.

Згідно з техніко-економічним обґрунтуванням станом 2010 рік винос коштував більше мільйона гривень. Реконструкція передбачала дії на території не лише облспоживспілки, а й сусідніх землекористувачів. Ті брати участь у спів фінансуванні відмовилися.

На початку 2012 року приписи та акти попередження про необхідність переносу газопроводу почали надходити від управління Держгірпромнагляду та «Волиньгазу». Інформацію згодом перевіряла і прокуратура.

«Тоді нам було поставлено питання: а чому ви заключали договір? Ми пообіцяли, якщо все не буде приведено до нормативу, то договір на наступний термін, а у нас він був пролонгований до 31 грудня 2012 року, заключатися не буде. У квітні ми направили підприємцям повідомлення про те, що 54 конструкції знаходяться з порушеннями», - пояснив Горгут.

Серед вимог – перенести контейнери на 2 метри від газової труби. Тоді, зі слів посадовця, підприємці захотіли співфінансувати виніс газопроводу. Новий проект, де залучалася менша територія, обійшлися б у 750 тисяч гривень. Проте з 54 людей, шестеро відмовилося його спів фінансувати. Сума їхнього вкладу мала би складати 180 тисяч гривень.

«На одних зі зборів підприємців постало питання про те, аби відмовитися. Тоді стало питання про те, що якщо ми не можемо перенести газопровід з земельної ділянки ринку, то нам треба шукати інші шляхи. А саме всім підприємцям розмістити свої конструкції на віддалі 2 метри від газопроводу», - зазначив Горгут.

Він повідомив, що підприємців попереджали про розірвання договорів, якщо контейнери не перенесуть. З тими, котрі погодилися на це, підписали тимчасові угоди. 18 підприємців від тимчасових угод відмовилися.

Нині вони використовують торгові місця без договорів. І це зі слів посадовця «тягне за собою подвійну оплату і примусове відселення шляхом вивезення конструкцій з ринку».

Серед інших проблем на ринку, що причинила нещодавні конфлікти – необхідність зменшити розмірити деяких контейнерів через вимоги пожежників. Мовляв, до 2010 року до пожежного гідратну на ринку було не можливо під’їхати, бо все було закрите металевими конструкціями.

Держпожежнагляд вимагав, аби відстань між рядами становила не менше 4 метрів при відкритих дверях. Для цього довелося замінити двері на металеві ролети, що закриваються зверху-донизу, покласти бруківку, а також доводиться зменшувати розміри деяких контейнерів на 60-70 сантиметрів. Втім, у спілці запевняють, що ніхто не залишається без робочого місця.

«Люди порахували, що їхні інтереси є вищими, аніж інтереси усього ринку. На ринку 2,5 тисяч людей працює. Не можна при такій скупченості людей ладнати аби всі були задоволені», - каже Горгут.

Нагадаємо, нещодавно понад дві сотні підприємців із Завокзального ринку підписалися під зверненням до прокуратури Волині, звинувачуючи облспоживспілку у свавіллі.

Для того щоб розібратися у конфлікті, депутати утворили спеціальну тимчасову контрольну комісію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що там родить Козюра ? Агітує , щоб переходили в кончене Буратіно , яке нехватило розуму толком побудувати ,а то зробили в центрі міста сарай.
Відповісти
причому тут це.не переводьте стрілки в комісіїї 8-9 депутатів.казюри,не казюри читай текст,а то просто шльопаєш.дядькі та тьтоткі пишуть що скільки скажем стільки заплатите,що схочем те робити будем.приходиш ти на роботу а тобі кажуть треба поробити пару місяців в рік на нас бо криза.а тут і на роботу досебе ходиш і таке чуєш.чо горгут новим договором аренди з підприємцями не похвалився.там взагалі...такий собі податковий кодекс Сергія Тігіпка на окремо взятих варшавських та старих ринках. там взагалі..тупо за худобу держуть.
Відповісти
договір аренди з кожним підприємцем має бути складений на 21 рік.в договорі має бути зазначено крім номера місця його площа,та розташування на карті -схемі ринку(яка доступна зараз тількі голярам та самому князькові).має бути чітко вказані ставки оплати за кв.м.,та відсутні дикі пункти які склав горгут по розірванню договора з підприємцями.а саме :зауваження по роботі від сан.станції,податкової,пожежників,товариства захисту прав споживачів,торгівля іншої особи в тому числі прямих родичів.створюються умови коли людина за допомогою заказних перевірок буде вимимагати гроші.будь то збільшення аренди,ремонти,благоустрій,благодійні внески і т.п.Всі вищеперечисленні служби і так мають важелі та засоби впливу на підприємців,оговорені законом.гогути роблять собі можливості використовувати їх для прямого тиску.ставка аренди в Чернівцях на КАлинівському ринку 40грн.кв.м .Обороти фінінсів там в 4-8 разів більше.ми платим по 60 грн. на кожних зборах горгути згадують про арендну ставку.розказують ро дикі витрати та кажуть що цього року піднімати не будуть.але то слова.а як міє держати слово директор всі знають.він приучує до того що треба платити як він скаже.бо вихода неиа.в нього договір на 22 роки .він має звязки.впливова людина.ви бидло.змирітся з цим.зараз буде затягуватись час щоб літом знов всунути той горгутівській договір аренди.гогргут подоїть тай піде на пенсію.в керівництві укркопспілки перевибори(1.5-2роки).прийде новий голова поставить нових гогргутів.тільки юридично вірно складений договір аренди на довгий термін,завірений у нотаріуса може захистити нас від їхніх "покращень".а те що вонизараз ліплять що треба чеки на металоконструкції,дорогі послуги нотаріуса.то просто затягування часу.якщо на те пішло експертна оцінка(якщо це дійсно треба) металоконструкціїї де буде вказана її вартість ,площа,креслення складе 300грн,послуги нотаріуса 170-340грн.облспоживспілка.марти,гогути -когути обіцяли при депутатах всіх(!) аренду на 22 роки,на умовах які не будуть притісняти підприємців.маєм протилежне.для нас головне договір аренди завірений у нотаріуса.якщо йогонебуде це все дойде до ситуації на "привозі" одеса.-8 раз подорожчала аренда за 4 роки.буде тягнути облспоживспілка час,треба розривати з допомогою нашою місту з нею договір,та заключати чи напряму чи через комунальне підприємство тільки на умовах перерахованих зверху.а так ви самі всебе будете арендувати контейнери та я разом з вами.тільки договір завірений нотаріусом,правильно юридично оформлений- а все решту то таке говрільня щоб пояснити що ми бидло яке з руки їсть.
Відповісти

ПІДПРИЄМЕЦ-ю: на какие 21 рик аренды? Сносить надо эти ваши "блошатники"...
Відповісти
то ти гоРГОНА чи лисий?пасносім всьо,всєх вєртухаєв Грицько.хоч який з тебе ГРИЦЬКО,КАМСАМОЛ- КІВЕРЦИ
Відповісти
..".дякуйте халопи за хліб,піщу ,право на працу,не лізьте халопи,не вашого ума це дєло..ми тут парішаєм скільки вам аренди платити,і другіх вєщєй..а нє то всьо забєрєм,продадім комуто по новой..правєркі устроім разниє..ми большиє люді,билі єсть,імі будєм,платі сколько скажєм і молчі.всьо подвязано у нас"- таке мають наувазі ці коментатори.
Відповісти
Чому * не стоїть на заголовку,адже і ВН,і "Волинь" відмітили,що матеріал проплачений.ВолиньПост певно посоромились.
Відповісти
Гроші з ринків мають йти безпосередньо з ринків до казни міста, а не через "прокладки" ,які зібравши з метру "100" ,спрямовують до міського бюджету "1", до кішень "ГРАДОНАЧАЛЬНИКІВ" "90" і собі на подальше царювання залишається...(можливо "пропорції" треба уточнювати)...Керівництво ринками повині здійснювати самі підприємці, шляхом обрання тих ,хто цього заслуговує ...Булаву їм треба давти не на довго,щоби була ротація та можливість на загальних зборах переобрання!
Відповісти
В даній ситуації на 100% винна адміністрація ринку та міськвиконком зі своїм управлінням земел.ресурсів та архітектурою. Бо, коли давали зем. ділянку споживспілці( чи в оренду, чи приватизувати), то мали встановити обмеження на користування нею( т.зван. "земельний сервітут"), де, зокрема, на плані земел. ділянки мало б бути показано проходження по ній газопроводу і його охоронну зону, в якій не можна будь-що розміщувати. Жадібна адміністрація ринку на це "забила", підставивши таким чином, конкретних підприємців. Тому, якщо в договорах оренди торг. місць, про можливість іх розірвання у звязку з тим, що вони розміщені над газопрводом нічого не сказано, то всі вимоги адміністрації -лохотрон і незаконне вимагання. Також, це можна кваліфікувати, як незаконне перешкоджання веденню підприємницької діяльності( у даному випадку), а це вже кримінал!
Відповісти
"...що 54 конструкції опинилися під газовою трубою..." - вроде бы над газопроводом они стоят.
Відповісти
це рекламний матеріал за який заплатили. вникайте в тонкощі.це замість того щоб заключити нормальний договір аренди "без кідалова",виконати те все що обіцялось підприємцям при депутатах на сесії міськради,робиться отаке.мало 60 грн.кв.м-оренди за асфальт?показуєте що царі?в ківерцях ти царь та якісь там перший секретар комсомолу,а тут не так трохи...побачим..
Відповісти
ПРОЧИТАЙТЕ ПРО "ПРАВИЛЬНІ ДОГОВОРИ АРЕНДИ"
Відповісти
"Підприємці ринку Любомля скаржаться на постійне зростання орендних ставок")-це стаття де розказується про те що підприємці ЛЮбомиля стали платити по 1500 грн.міс за місце на ринку аренди .а починалось все як в нас.це в Любомлі.а що в Луцьку буде.наберіть в гугл назву.прочитайте,один з варіантів майбутнього.
Відповісти
які роздавали дозволи на переобладнання МАП , тепер хочуть , щоб ми ще разочок за свої грошики перебудувались. А ви нам ЗАКОННІ дозволи понажіть, бо дістанемо весь бруд, яким ви замарались
Відповісти
на бойню. словоблудство не пройде. тут не камсамол . ми вам ще розкажемо хто раб
Відповісти
не надав схеми розташування пав ільонів,посилаючись на структури, які розробляли цей план.То чи підприємці повинні шукати ці папери ? Не даєте - ДАЛІ будемо шукати. То чого комусь мають подвійну плату назначати, якщо нема плану, згідно якого щось переробляти. ТЕРПІННЯ ВИ НАШЕ ВИПРОБОВУЄТЕ, а НЕ ВАРТО, певно.
Відповісти
каже Кандиба, бо МАПИ розташовані з порушенням.Люди, та ми не можемо ніде ,в жодній структурі знайти документ про наші порушення .Пожежники не дали схеми наших правильних нових норм, послали туди, де ХТОСЬ це розробляв. Добре, ми шукаємо далі те, що горгут мав надати кожному, кому треба щось міняти. То це нормально? З космосу ці нормативи мають впасти на наші голови? НЕВЖЕ НЕМА ТАКОЇ СТРУКТУРИ, ЯКА Б ЗАЦІКАВИЛАСЬ СЕРЙОЗНО ТИМ ОЧЕВИДНИМ, ЩО НІХТО ПОКИ НЕ ХОЧЕ ПОБАЧИТИ? КУДИ ЩЕ ПОСТУКАТИ, ЩОБ ВІДКРИЛИ ?
Відповісти
Останні новини
Конфлікт на «Варшавці»: Горгут пояснив, чому торговці неправі*
26 березень, 2013, 15:04