На луцькому ринку знайшли редиску з нітратами

На луцькому ринку знайшли редиску з нітратами
Ветеринарна міліція виявила на ринку «Пасаж» 700 кілограмів редиски з вмістом нітратів, втричі більшим за норму.

Правоохоронці встановили, що приватні підприємці реалізовують товар без висновку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Тож, були відібрані проби редиски для визначення вмісту нітратів, які направили в ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини».

Згідно з експертним висновком, вміст нітратів у продукції рослинного походження перевищує допустиму норму у три рази. Тому редиска загальною вагою майже 700 кілограмів обмежена в обігу та передана на відповідальне зберігання, оскільки не відповідає ДСТУ 6009:2008 (1200,0 мг/кг).

«За порушення на суб’єктів підприємницької діяльності складено адміністративні протоколи за ст. 42-1 КУпАП (Виробництво, заготівля, реалізація сільськогосподарської продукції), що містить хімічні препарати понад гранично допустимі рівні концентрації. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зазначеної продукції або без такої і на посадових осіб – від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зазначеної продукції або без такої. Матеріали направлено в Луцький міськрайонний суд для прийняття рішення», – розповів начальник сектору ветеринарної міліції УМВС України у Волинській області Віталій Махомета.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ви ще перевірте всі теперішні помідори і огірки на вміст нітрат. буде те саме. Це точно. Хто їх зараз бех них вирощує.
Відповісти
Останні новини
На луцькому ринку знайшли редиску з нітратами
19 квітень, 2013, 09:50
FEMEN не вразили Путіна
19 квітень, 2013, 09:42