Луцькі «жеки» більше не утримуватимуть будинки і прибудинкові території

Луцькі «жеки» більше не утримуватимуть будинки і прибудинкові території
Послуги з утримання будинків та прибудинкових територій скасували на законодавчому рівні.

Про це інформує департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради на сторінці у Facebook.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», визначено нову класифікацію житловокомунальних послуг, – управління багатоквартирним будинком.

Відтак, співвласники будинків можуть самостійно за рішенням загальних зборів визначитися з прийняттям одного із способів управління будинком, а саме : створення ОСББ, самоуправління або управління будинком через управителя (компанія, яка керує).

Ціна на житлову послугу з управління будинками є договірною.

Відтепер органи місцевого самоврядування не мають повноважень щодо встановлення тарифів на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, а також встановлення цін на управління будинками.

Під час проведення зборів (графік їх проведення в червні цього року доводиться до відома співвласників додатково) лучани отримають додаткові роз'яснення та проект договору на управління будинком.

Співвласники можуть вибрати в якості керівної компанії будь-яке житлово-комунальне підприємство міста, або приватну керівну компанію чи фізичну особу-підприємця, що відповідає кваліфікаційним вимогам «менеджер управитель житлових будинків».

У разі не прийняття рішення про визначення управителя будинку співвласники можуть звернутися до органу місцевого самоврядування із письмовим колективним зверненням (або протоколом зборів) з проханням призначити управителя будинку на конкурсних засадах.

Департамент ЖКХ просить лучан до 01.07.2019 прийняти рішення співвласників щодо способу управління будинком, так як житлово-комунальні підприємства надалі не будуть мати можливості надавати послуги з утримання житлових будинків.

Для довідок можна звертатися за номерами:
Департамент житлово-комунального господарства – 77 31 60;
№ 2 – 26 39 92;
№ 3 – 24 33 72;
№ 7 – 25 21 81;
№ 11– 73 77 02.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А вони колись взагалі утримували в належному стані ту прибудинкову територію???
В нас на Перемоги (ЖЕК #3) жителі будинку «складаються» на прибирання подвір‘я вже років з десять, бо ЖЕКу немає ніякого діла(((. Дах тече, під‘їзди ремонту не бачили десятки років, хоча за утримання будинку щомісяця з однієї квартири сплачується близько 280-300 грн.!!! Якщо в будинку 60 квартир, то далеко немалі гроші, і куди вони йдуть???
Відповісти