Ковельчанин ховав зарплату від своїх робітників

Ковельчанин ховав зарплату від своїх робітників
Ковельська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу відносно директора С. комунального підприємства «Добробут» за фактом безпідставної невиплати заробітної плати.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури Волині.

Факти безпідставної та систематичної невиплати заробітної плати на ковельському підприємстві «Добробут» встановлені після проведеної працівниками Ковельської міжрайонної прокуратури перевірки дотримання вимог законодавства про оплату праці.

«Керівник «Добробуту» С. із вересня по листопад минулого року, маючи реальну можливість сплатити зароблені гроші своїм працівникам, систематично не виплачував їм платню. А всі наявні кошти спрямовував на господарські потреби підприємства», - кажуть у прокуратурі.

Перевіркою встановлено, що з липня по грудень 2011 року на розрахунковий рахунок підприємства та в касу «Добробуту» надійшли 1мільйон 900 тисяч гривень. На виплату заробітної плати було спрямовано лише 31 відсоток. І хоча директор зарплату боргував працівникам, всі інші кошти в 2011 році були використані на інші видатки: поверталися відсотки з кредитів банківським установам, були закуплені виробничі матеріали і нафтопродукти, канцтовари, оплачувались комунальні послуги та здійснювались інші витрати.

Заборгованість із заробітної плати на комунальному підприємстві «Добробут» в 2012 році становить 231,1 тисячі гривень. У перерахунку на середньомісячний фонд оплати праці – це 1,9 місяця.

«Ситуація, що склалась є грубим порушенням конституційних прав робітників комунального підприємства «Добробут» на повну і своєчасну оплату праці. Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить Ковельська міжрайонна прокуратура», - повідомила прес-служба прокуратури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, кому ж це він так допік, що кримінальну справу аж завели. Шахтарям он теж заборгували, але ж нікого не судять :)
Відповісти
Останні новини
Ковельчанин ховав зарплату від своїх робітників
27 січень, 2012, 10:04