Зелена столиця: найкрасивіші парки Києва*

Зелена столиця: найкрасивіші парки Києва*
Київські парки – чудова можливість познайомитися з українською столицею трохи ближче. Тут ви знайдете не лише свіже повітря та багато зелені, а й різноманітні туристичні цікавинки. Спланувати незабутню подорож допоможе список київських атракцій – http://kiev.moygorod.ua/ru/articles/90/. Ми ж у цій статті зосередимося на кількох міських парках та їхніх ключових особливостях.

Хрещатий парк

Знаходиться біля Володимирського узвозу та Європейської площі. Займає майже 12 га.

Основні атракції:

• Арка дружби народів. Була відкрита в 1982 році, на честь 60-річчя СРСР. Згідно задуму тодішньої влади, мала символізувати обєднання народів України та Росії. Однак кияни часто називають цю арку «ярмом». Поруч знаходиться амфітеатр, де проводять концерти на відкритому повітрі та інші заходи.
• Музей води. Розташований в старій і дуже красивій водонапірній башті. Тут ви дізнаєтеся багато чого цікавого про воду, її використання та значення у природі.
• Театр ляльок. Найстаріший в Україні. Знаходиться у будівлі, яка нагадує казкові замки з мультфільмів. Біля неї знаходяться веселі скульптури, біля яких просто необхідно сфотографуватися. Не забудьте відвідати й вистави.
• Міст закоханих. З’єднує Хрещатий парк з Міським садом. Перила прикрашені численними замками та квітами. З мосту відкривається доволі романтичний вид на пляжі Гідропарку та Дніпро.
• Пам’ятник жабі. Згідно місцевій легенді, потрібно покласти в рот жабі монетку та потерти її ніс. Тоді вам усміхнеться фінансова удача. Монетки падають в прорізь. Ходять слухи, що колись гігантська скарбничка наповниться вщерть, і тоді комусь випаде джекпот.

Володимирська гірка

Знаходиться на Михайлівській горі та займає близько 16 га. Це перший безкоштовний громадський парк столиці.

Основні атракції:

• Михайлівський Золотоверхий монастир. Володимирська гірка забезпечує прямий доступ до задньої частини Михайлівського монастиря. Його спорудження почалося ще в 1108 році, при князі Святополку. Потім ви можете вийти з головного входу під дзвіницю і прогулятися до Св. Софії.
• Ажурна альтанка. Надає відпочинок від дощу і сонця і є чудовим місцем для споглядання лівобережного Києва.
• Верхня станція київського фунікулеру. Це один з двох столичних фунікулерів, які зв’язують Поділ з центром міста. Він знаходиться за Михайлівським монастирем. Почав роботу в 1905 році.

І це ще далеко не всі цікаві місця, які ви повинні відвідати. На черзі парк Тараса Шевченко, Печерські пагорби, Маріїнський парк. Обов’язково завітайте сюди, коли приїдете у столицю України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.