Які помилки можуть призвести до виходу з ладу соковижималки?*

Які помилки можуть призвести до виходу з ладу соковижималки?*
Сучасна соковижималка від відомого бренду – це надійний високотехнологічний прилад. Однак інколи користувачі сприяють тому, щоб ця техніка вийшла з ладу якомога швидше. Придбавши нового кухонного помічника на сайті www.kenwood-shop.com.ua, вам варто знати, чого з них робити не можна. Це знання заощадить багато часу та нервів.

Миття деталей окропом та сушка в духовій шафі

Гаряча вода може викликати деформацію деталей. Навіть невелика зміна форми може негативно вплинути на роботу соковижималки, завадити її збиранню та викликати протікання рідини. Гаряча і особливо кипляча вода може пошкодити магнітні датчики. В такому випадку техніка вважатиме, що вона не зібрана правильно, і через це перестане вмикатися.

Гаряча вона може порушити цілісність ущільнювачів. Через це сік проникає у електродвигун і призводить до корозії металевих деталей.

Можливе і коротке замикання.

Ніколи не мийте будь-які деталі соковижималки у воді, температура якої перевищує 80°С. Не сушіть техніку в духовій шафі чи під прямими сонячними променями.

Проштовхування фруктів гострими предметами


Не можете знайти штовхач? Не потрібно замінювати його ножем, вилкою чи будь-якими іншими предметами. Засовувати пальці в кухонну техніку також не потрібно. Якщо при роботі ніж соковижималки зіткнеться з твердими предметами, він може зламатися. Краще придбати новий штовхач. Тим часом можете замінити його вимитою морквиною чи стеблом селери.

Переповнення соковижималки

Якщо накласти у чашу забагато овочів чи фруктів, мотор просто не зможе з ними справитися. Щоб двигун не перегорів, додавайте продукти поступово – шматок за шматком. При переповненні чаші соком можлива й інша проблема – потрапляння рідини у двигун. В будь-якому випадку, це може означати необхідність серйозного ремонту чи навіть повної заміни кухонного приладу.

Давши техніці час на ретельне подрібнення фруктів та овочів, ви можете отримати на 15% більше соку.

Неправильна чистка

Накопичення засохлого соку блокують отвори в сітці. Це викликає підвищення тиску в чаші під час приготування наступних порцій напою. В результаті можливе навіть розтріскування соковижималки. Інколи трапляється й перегрів двигуна через підвищене навантаження.
Рішення проблеми дуже просто – необхідно регулярно та ретельно чистити кухонний прилад. Використовуйте для цього щітку середньої жорсткості (не металеву). Періодично замочуйте чашу та ночі в миючому розчині відповідно до рекомендацій виробника. Ставтеся до техніки уважно, щоб вона безвідмовно працювала протягом багатьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які помилки можуть призвести до виходу з ладу соковижималки?*
01 липень, 2018, 18:17