Без паніки: знайшли спосіб врятувати Світязь від обміління*

Без паніки: знайшли спосіб врятувати Світязь від обміління*
Чи не обміліє озеро? Це питання – перше, яке турбує мешканців Світязя. Вони довго чекали, коли до них «прийде цивілізація». Багато років люди просили каналізацію, і питання нарешті зрушилось. А ще – цього року почали реконструювати набережну, щоб наш волинський курорт став по-справжньому європейським.

Люди щасливі від цих змін, але тепер переживають: чи не даремні всі ці старання? Адже якщо озеро продовжить міліти – ми втратимо цю перлину туризму, – йдеться на сторінці народного депутата Степана Івахіва у Facebook, передає Район.Шацьк.

На зустріч із мешканцями Світязя прийшла директорка Шацького національного парку Марія Христецька. Вона розповіла, що шлях, як з цим боротись знайшли – несправність гідроспоруди і вже восени почнеться її ремонт. Тому ситуація – під контролем і приводів переживати немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Степан Івахів зустрівся з жителями Світязя. ФОТО*

«Окрім озера і туризму, обговорили з мешканцями Світязя план дій на наступну каденцію. Вирішили, що будемо працювати над тим, щоб збудувати новий садок, утеплити фасад школи, збудувати об'їзну дорогу Підманове-Омельне. Для села Омельне утеплимо ФАП та проведемо внутрішній ремонт. У Підмановому вже готується проект нового клубу, а також потрібно добудувати їдальню та актовий зал до школи», – йдеться на сторінці депутата.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.