У Луцьку ліквідовують ринок «Привіз»: люди – у відчаї. ВІДЕО

У Луцьку ліквідовують ринок «Привіз»: люди – у відчаї. ВІДЕО
На луцькому ринку «Привіз» розпочався демонтаж контейнерів. Тож, власники МАФів розбирають конструкції.

Директор ринку Петро Талімончук на камеру говорити відмовився. Розповів, що продавці мають час до 5-го серпня, аби звільнити ділянку, - пише Суспільне Волині.

«П’ятого числа заїжджають будівельники з технікою вже сюди», - розповів директор ринку «Привіз».

В торгових рядах сільгосппродукцію продають селяни.

Лариса Гончарук зі Зміїнця каже, що після закриття ринку нікуди везти товар: «Куди нам діватися? Нам ніхто нічого не запропонував, не прийшов, не сказав. Тож ми теж люди і треба з нами якось рахуватися! Хоч ми сільськи трудяги».

З села Уїздці Млинівського району на луцький «Привіз» чотири рази в тиждень приїздить Зоя Кудрик, яка розповіла: «Вирощуємо усяку продукцію і перероблюємо напівфабрикати. Я не готова в умовах, які на Старому ринку на землі торгувати. Тут під накриттям і сонце не світить, є де поставити, розложитися, сонце – прикрила собі серветкою. В мене немає більше засобів виживання, зарплати немає. Суто з ринку живемо".

Мешканка Привокзального району міста Таліна Шамаєва розповідає, що уся родина купує харчі тут: "Нам так зручно тут і зелень купити, і молоко, і сметану, і яйця. Моя сім’я, молоді мої діти теж розчарувалися у такому рішенні. Нам щотижня жінка сюди привозить молоко по 9 літрів. Син їх купує. А тепер куди? У село до неї їхати?»

Зранку 18 липня продавці сільгосппродукції та покупці ринку «Привіз» прийшли на позачергову сесію Луцької міської ради. Люди звернулися до міської влади з приводу закриття ринку.

Галина Фрончко, продає сільгосппродукцію на ринку «Привіз»: «Ми ж не перекупщики. Огірки, помідори, що є в нас на городі і в хазяйстві – молочне, худобу тримаємо. Якщо ми приїдемо і будемо торгувати як колись в калюжах, то я не зможу продавати ні сиру, ні сметани».

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт під час сесії сказав, що на прохання депутатів Луцькою міською радою буде надіслано лист з проханням відтермінувати ліквідацію ринку «Привіз».

Власники яток будуть торгувати доки орендарі земельної ділянки не розберуть прилавки, розповіла Людмила Кошарук з села Коршовець Луцького району.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди, ви РАБИ? Набыса РОЗБИРАТИ ъм допомагати, покажыть, що громада маэ ЗУБИ! Гнати поганою мітлою тих будівельникыв і муніципалів, і не виконувати незаконне рішення нелегітимного псевдомера Пустовіта! Ганьба руйнівнику міста! Ринок "Привіз" - ПОТРІБЕН жителям Привокзального району! Пустовіт - НІ! Всі на вулицю! Захистимо робочі місця!
Відповісти
Ну що?Наголосували?
Відповісти
Потрібно виконувати закони дана земельна ділянка приватна власність яка напевний час була віддана під ринок. Зараз власник вирішив будувати будинки так ,що просимо Вас громадяни ОТГ відкривайте ринок в Зміїнці в Городниці - Ви ж самостійні та самодостатні
Відповісти
Ця земельна ділянка - може і приватна власність.
Однак у підприємців на ринку як правило укладені договори оренди терміном на рік. Як можна їх односторонньо розірвати і посерд року вигнати людей на вулицю? В цьому випадку людям мав би відшкодуватися втрачений прибуток з серпня по грудень.
Коли відкатали таку схему на ринку Львівський, малонькому і непримітному - прохавали. Юзва вже там риє котлована. Тепер ситуацію повторюють на ринку "Привіз". Якщо і це прохавають люди що там працюють і живуть - наступним буде ще якийсь ринок: Старий, Північний Лучеськ, кусок Варшавки.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ліквідовують ринок «Привіз»: люди – у відчаї. ВІДЕО
19 липень, 2019, 09:47