Георгіївські стрічки втрачають популярність? ФОТО

Георгіївські стрічки втрачають популярність? ФОТО
«Колорадські» георгіївські стрічки російського імперіалізму користуються все меншою популярністю в лучан, що свідчить про масове звільнення української свідомості від штучних міфів, які активно нав’язуються неоколоніальним режимом Януковича», - заявив 9 травня 2013 року голова фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Олександр Пирожик.

«Можна констатувати, що цьогорічна акція Партії регіонів із роздачі московських георгіївських стрічок у Луцьку зазнала краху», - йдеться у заяві Пирожика, яку поширила прес-служба ВОО ВО «Свобода».

«Цього року Партія регіонів знову спробувала поширювати на Волині символіку окупанта – георгіївські стрічки Російської імперії. Однак 9 травня, попри масову пропаганду влади та підконтрольних їй ЗМІ, лучани продемонстрували високий рівень своєї громадянської свідомості й масово відмовилися від використання стрічок «колорадського» кольору», - каже Пирожик.

«Навіть місцева влада в особі голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, голови Волинської обласної ради Володимира Войтовича та міського голови Луцька Миколи Романюка не ризикнула почепити на лацкани своїх піджаків під час офіційних заходів 9 травня російську імперіалістичну стрічку. Очевидно, бояться осуду патріотичної луцької громади», - відзначив депутат Волинської облради від «Свободи».

Свободівець вважає, що люди прийшли до Меморіалу пам‘яті у Луцьку не задля піару на кістках загиблих, а для того, щоби вшанувати пам’ять полеглих українців, які загинули у совєтсько-німецькій війні.

«Пропагандистська акція Партії регіонів із розповсюдження окупаційної символіки Російської імперії у Луцьку фактично зазнала фіаско. Це означає, що час духовного звільнення України з-під ярма колоніального мислення – не за горами. А звільнення української свідомості неминуче призведе до звільнення України від ярма комуно-олігархічної влади. Волиняни все менше вірять в опіум московсько-совєтської міфології та розуміють, що українці у війні обох тоталітарних систем були лише засобом для реалізації загарбницьких планів Сталіна та Гітлера», - йдеться у заяві свободівця.

Як видно з фото, зробленого 9 травня 2013 року, очільники області і міста були на офіційних заходах без георгіївських стрічок



Рік тому - 9 травня 2012 року - високопсадовці мали на одязі георгіївські стрічки


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони просто нові костюми купили..))без стрічок
Відповісти
Завжди дивуюсь сучасним і минулим ура-патріотам.
Замісь того, щоб створювати, будувати, перемагати в добрих справах.
Вони "воюють" із стрічками, памятниками, пенсіонерами (які їм не вгодили своїми поглядами на життя.)
І радуються як малі діти, які нашкодили, а старші не побачили.
Пану з обласної ради рекомендую займатися бородьбою з колорадським жуком на картопляних полях, на своїй Богом даній землі (бажано методом збирання, а потім показового знищення). Толку буде більше!
Відповісти
будем толерантними.вчимо історію табачників та колісніченків.що нам леніни заважають та сталіни?головне ковбаса.а решту то коли діти начальниками стануть.освіта ж безплатна-на спеціальніть"савок".будьмо толерантні -учим язик.хто треба приїде щоб не засмучувати тут своїми дивацтвами.русія она обєдєняєт.(кого то).будьмо помірковані !ліш би нєбило вайни!гулагі-це істерія заходу.наша родіна союз!памятаємо про це!хай живе конструктивна апазіція!востановим економіку(відродим сср,точніше!).голову равняй на бєларусь!а помниш як після роботи з півцом та водярой за прохадной!і всі проблєми були..а зараз напрягають..де той спокій..кому вони треба!всі на підприємства гаспод бояр!папрацюїм.кіпр в опасності.
Відповісти
Ні потрібно просто чесно працювати. Тим самим творити історію своєї Держави.
І не засмічувати собі голову наносною половою чи зі сторони українофобів чи усіляких там популістів.
Відповісти
Село неначе погоріло,

Неначе люди подуріли,

Німі на панщину ідуть

І діточок своїх ведуть!..

І я, заплакавши, назад

Поїхав знову на чужину.

І не в однім отім селі,

А скрізь на славній Україні

Людей у ярма запрягли

Пани лукаві... Гинуть! Гинуть!

У ярмах лицарські сини!

А препоганії пани

Жидам, братам своїм хорошим,

Остатні продають штани...

Погано дуже, страх погано

В оцій пустині пропадать!

А ще поганше на Украйні

Дивитись, плакать і мовчать!

А як не бачиш того лиха,

То скрізь здається любо, тихо,

І на Україні добро.

Між горами старий Дніпро,

Неначе в молоці дитина,

Красується, любується

На всю Україну.

А понад ним зеленіють

Широкії села,

А у селах у веселих

І люди веселі.

Воно б, може, так і сталось,

Якби не осталось

Сліду панського в Украйні!..



Т.Г. Шевченко 1848 рік




Відповісти
Зараз не так. Ми маємо свою Державу, зараз закликати до бездіяльності може тільки лежень, якому все те так.
Але вважаю, що не боротьбою з полотняними стрічками повинен займатись державний діяч. Раз його громадяни обрали то і вони в праві зробити йому зауваження.
На цьому хочу завершити дискусію. Бо ви подумаєте що я проплачений, або член якоїсь з партій.
Дякую за увагу.
Відповісти
працюєте тренінгатором десь на вопаці.
Відповісти
Показове знищення... Нічого більше й додати. пан, так званий "українець" мабуть якраз з родини тих "винищувачів". Цікаво хто тут українцем прикидається дарчук криворіжський, чи шпак Шонгуйський ?
Відповісти
Ні я простий громадянин, який любить свою землю, служив в українській армії, а предки мої також українці, які карателями не були.
Мені просто остогидли ура-патріоти, які тільки тим і займаються, що базікають і рвуться до влади.
Які оскверняють добре слово "патріот" своєю бездіяльністю і закликами на боротьбу з вітряними млинами.
PS/ А ображати когось, і навішувати ярлики у вас найкраще виходить. Ось я і припустив, що хорошою розрядкою для вас буде боротьба з колорадським жуком..
Відповісти
ви хочете відроджувати?радянську?сергій тігіпкій черговий сотворить чудо?всі пострадянські країни де є цивілізація(вся східна європа) спочатку пройшла люстрацію та відмовилась від отого всього радянського сектантства,вся.немає жодної країни де б це непройшло там.вам комсольці та ленінці мегамонополії будують та називають це економіками а ви лижите в болоті як свині хрокаючи та хвалючи строй.світ він поруч.за 200 кілометрів від вас євросоюз де совків толерантно вважають ...економісти від катерини та льоні ще тут внас.але вже і нова група приходить..попрацюють.не надякуєшся..
Відповісти
Дивна логіка у пана "українця". Совок йому за більш як пів століття , з усіма його голодоморами, таборами, тюрмами, доносами не набрид, а от ура-патріоти з своєю повною бездіяльністю за два десятиліття поперек горла уже. Так вониж ж усі, ті ура-патріоти, просто перефарбовані папєрєднікі з совка. Нічого нового вони не несуть. Лише слова, слова, слова.Ну чим скажіть "Слава КПСС" відрізняється від "Слава Україні". Тому ніякі вони не патріоти, просто продовження нашого несвітлого минулого. Лозунги поміняли а дії тіж. Замість того щоб будувати світле майбутнє, намагаються відмити несвітле минуле своїх прадідів-дідів, такихже крикунів.
Відповісти
Трішки не так. На мою думку лівий комунізм і правий націоналізм (у крайніх його виявах) мають головну спільну ознаку - це схильність до тоталітаризму,схильність виставляти свої ідеї вище цінності життя рядових людей. З минулого потрібно брати краще і іти вперед, тоді буде успіх і перемога. Головне бути по життю людиною-творцем , а не вічно невдоволеним руйнівником. Надіюсь ви мене зрозуміли. Дискусію зі своєї сторони завершую.
Відповісти
той будівельник який новий світ має побудувати.досконаліший за європейський.толерантний такий.тут бачу,тут не бачу.ти його з кабінетика будуєш,а іншим в гноївці пропонуєш стояти покі ви там з своїми камсамольськими фобіями боротись будите..ти велосипед новий для початку придумай..думатель..цю історію пройшли вже десятки країн..а ви захопили владу і намірені йти ще років 20.-а називати будете друга пятирічка вступу в ес.вєчна пєсня яка повелася ще від кучми.. кістка в горлі вам тільки історичний розвиток сусідніх держав.причому вже нащастя і росії-взірця для наслєдніків союза.
Відповісти
а от мені просто до лампочки, що там собі хто придумує.
фраза " що люди прийшли до Меморіалу пам‘яті у Луцьку не задля піару на кістках загиблих, а для того, щоби вшанувати пам’ять полеглих українців, які загинули у совєтсько-німецькій війні" достойна цього патріота.
прості люди завжди приходили на меморіал, навіть тоді, коли проходу заважали недолугі тіпа цього журналіста, навіть тоді, коли цих пенсіонерів намагались бити та відібрати прапори, був такий час, але ці люди пройшли війну, їх не залякати, вони смерть бачили і не бояться її. про який піар він лопоче? що сьогодні піарити 15000 тис лучанам, які принесли квіти у знак шани своїм загиблим родичам і ще живим ветеранам?
піар, це купка з 30 чоловік 1 січня біля бетонної брили коло загсу.
ну і війна була світова, пора вже вивчити, воювало більше 10 країн. хоча ці псевдопатріоти бачать тільки своє, а далі - хата з краю.
Відповісти
їх ті гулаги,ну його те все.хай той прапор поносять іще що тут такого.тобі заперечувати не треба.тут вже все..срану сруін ви вже невостановите..погано що всіх хто загинув в війні тій і кому квіти ложите вважаєте ідейними чекістами,так вам простіше.."лагерь валаам" набери в гуглі.то росіянське виробництво фільмів.
Відповісти
якби не перемога, то гинули би не в гулагах, а в тому ж освенцумі, і що би то змінило?
в німців план був відомий - знищити населення, а здорових перетворити у рабів.
і він успішно виконувався на окупованих теріторіях аж до 44 року, чи не так?
а про ідейних чикістів, то на фронті воювали призовники, мобілізували і селян, і робітників, і інженерів, і вчителів - чи вся армія була з одних чекістів?
ти привидів часом не боїшься? :-)
Відповісти
не думав якщо все так то нащо там всі оті кпSS та символіка відповідна,і спеціально підібрані з текстами ветерани в перших рядах з партійцями симоненка?до чого тут катерино-путінска стрічка?ну ка..тим кого вони під час та після війни садили та знищували це як?що то вже змінить по твоєму..ти холуєм не будеш і дітей своїх знов в комсомол-рп-кпу не поведеш,а з танвідси все решта..байци одної півкулі мозга з іншою..мислителі..свої карателі ближчі..то свої..
Відповісти
взагалі тяжко сприймаю набір слів твого потоку свідомості.
може спробуй речення якось починати та закінчувати логічно.
мені особисто не цікаві ні симоненко, ні тягнибок, ні прапори, ні символіка, хай хоч з х.єм ходять що одні, що другі.
це приватні погляди на історичну подію. конфлікт буде вічно, але! є люди, не комуністи, не нквдисти, а прості мобілізовані селяни, робітники які дійсно воювали та позбавили європу фашизму. це беззаперечний факт. тому треба вшанувати рядових бійців, що життя віддали за перемогу над фашизмом.
і прошу, не перекручуй і не змішуй горілку з пивом.

Відповісти
соромно українцю одягати на себе символіку московської окупації. це всеодно що почепити на себе свастику рейху! чим московська окупація краща за німецьку? так ж сама окупація.
Відповісти
хлопці, а ви не окупанти? ці землі приєднала радянська влада поділивши з німцями польщу. тих вже нема, а землі під вами лишились, хоч за це подякуйте.
поляки по сьогодні вам львів простити не можуть.
Відповісти
а не соромно українцям їсти привезене з польщі сало, з турції огірки, з египту картоплю, з китаю гречку, носити гівняний китайський одяг, батрачити у москві на будівництві, витирати старим італійцям сраки?
мабуть ні.
почни з простого.
Відповісти
за бидлоеліту яка нічого робити не хоче крім монополій.соромно за вас які той совєтскій строй підтримують а потім недовольні.трохи хоч залишити щоб комфортно було-не зря молодість пройшла.мішаєте бульдогів з носорогом.садіть грядку під бубни з азаровим так щоб весь світ знав..а зранку галстук та часи в ціну дитячого садочка..гаспадарникі-камсамольці..стара школа в новому гламурі..опусти голову та напрохідну до гунчиків .ти твориш Україну для них...вони тими грошами керують і визначають що кому робити в ручному режимі..а хто хоче мусить заробляти або за кордоном або не мати відношення до структур гаспод..що мало реально.а ти в якій Україні живеш ,гаспадарнику?кабінетній?в вас там одні панти в моді..а зарплати менші вбільшості врази за ті італійські.але ви ж цвіт нації.для бабусь на лавках біля підїздів.а ті казочки про союзи то взагалі..чим дальше від союзу тим більш казковий.половину з вас тоді туалетну бумагу на свято купляли...забули вже..ковбаси дешевої..свин..
Відповісти
Я на 100 % підтримую Українця!!! Підписнюсь під кожним словом!!!
Відповісти
Останні новини
Георгіївські стрічки втрачають популярність? ФОТО
09 травень, 2013, 14:40