Брак кадрів: у лікарні на Волині закрили одразу два відділення. ВІДЕО

Брак кадрів: у лікарні на Волині закрили одразу два відділення. ВІДЕО
У Локачинській районній лікарні на місяць закрили два відділення через брак працівників. Одне з них - дитяче інфекційне.

В кожному з відділень працює по одному лікарю і вони з початку вересня у відпустках, - йдеться в сюжеті Суспільного.

У педіатричному відділенні Локачинської ЦРЛ нині порожньо. Єдиний лікар – у відпустці, решта персоналу – переведена до інших відділень. Таке рішення прийняли у медичному закладі, каже заступник головного лікаря Павло Городнюк.

«В нас один педіатр і один інфекціоніст. Люди мають у відпустку йти якось. Відповідно, замінити їх немає ким. Відповідно, відділення закриваються».

Зі слів медика, така ситуація – через відсутність кваліфікованих лікарів, випускники медичних вишів працювати у ЦРЛ не хочуть.

«Вони зараз дуже масово вчать мови і їдуть до Польщі, Чехії, а з 2020 року перспективи є в Німеччину. 3500, якщо молодий лікар приходить, 3500 заробітна плата. Хоча в нас є і житло лікарям, якщо приходять. Не хочуть, хочуть в міста або за кордон».

Протягом місяця, доки не працюватимуть інфекційне та дитяче відділення у Локачинській лікарні, пацієнтів медики швидкої возитимуть до інших районів.

«Відправляємо в ближні райони – Горохівський, Володимир-Волинський, Іваничівський і в Луцьк в інфекційну лікарню. Це звернення головного лікаря ЦРЛ», - пояснив фельдшер "швидкої" Володимир Романюк.

Протягом дня лікар-педіатр Локачинської поліклініки Микола Шульга прийняв півсотні дітей. Каже, закриття відділення у лікарні не підтримує, хоч і працювати там – нікому.

Це – перший випадок на Волині, коли закривають відділення лікарні через відсутність лікарів, - каже начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

«Люди тут не постраждають, на сьогоднішній день децентралізаційні процеси – це функції повністю місцевого самоврядування, обов’язкове відпрацювання випускниками медичних закладів скасоване і розподіли медичних працівників скасовані. На сьогодні якщо громада має що запропонувати – це соціальні пакети, житло, то вона знаходить спеціалістів і люди їдуть. Якщо умови не створюються – то фахівець не поїде»

За ці дні, розповів фельдшер Володимир Романюк, пацієнтів із Локачинського району до інших лікарень не госпіталізовували.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Експеримент в дії, невдоволених нема.
Піпл хаває!
Тепер на черзі ціла лікарня?
А хіба такий головлікар має право керувати?
Відповісти
А хай Улянка попрацює.Відчує плоди своєї реформи. Тим більше вона зараз безробітна.
Відповісти
Так що тут дивного. Лікарі також лоди і мають забезпечувати свою сім'ю. Відповідальгості багато, паперової роботи ще більше, а платять як кіт наплакав. І у цьому винні усі, а не пані Уляна чи головний лікар. Добробут держави залежить від українця. Якщо на місці на малі "хабарчики" закривали очі, то такі люди йшли далі, а апетит то зростає. От тобі і наслідки!
Відповісти
Останні новини
Брак кадрів: у лікарні на Волині закрили одразу два відділення. ВІДЕО
03 вересень, 2019, 22:45