У центрі Ковеля ремонтують міст. ФОТО

У центрі Ковеля ремонтують міст. ФОТО
У Ковелі взялися до капітального ремонту автомобільно-пішохідного мосту.

Роботи ведуться фактично в самісінькому центрі міста, на вулиці Незалежності, ‒ пише Слово Волині.

Торік комунальники намагалися збитим штахетником закривати численні дірки, що утворилися в місцях зношеної та осипаної бетонної огорожі, однак підлатати пішохідне полотно, яке фактично розвалювалося на очах, вони не могли.

Та й основа мосту, тобто її металеве укріплення, з роками помітно зносилося, тому потребувало негайного ремонту. До речі, як свідчать документально-архівні записи, міст було зведено десь у 20-х роках минулого століття, під час визволення Ковеля від німецько-фашистських загарбників його частково зруйнували, але відразу опісля перемоги – відремонтували. Однак, старожили міста ще пам’ятають, що за Польщі він мав значно більші розміри, ніж тепер.

З тих пір капітальному ремонту ця інженерна споруда не піддавалася. Щоправда, не так давно на проїжджій частині проклали нове асфальтне полотно, на решту ж робіт постійно не вистачало коштів.

Цьогоріч керівництву міста зрештою вдалося відшукати в міській казні 996,7 тисяч гривень на капітальний ремонт.

Відповідно до розробленої документації проектним підприємством «Луцьккомундорпроект», площа мосту буде значно збільшена лише за рахунок розширення пішохідної частини. Будівельники ТОВ «Волинська містобудівна компанія», які виконують роботи, ще замінять укріплення, встановлять нову довговічну оцинковану огороджу, яка місту обійдеться понад 74 тисячі гривень, вуличні ліхтарі тощо.

На час ремонтних робіт автомобільний рух не перекриватимуть, лише частково його обмежать, щоб не заважати техніці працювати. Обіцяють завершити капітальний ремонт споруди в липні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі наші мости побудовані за часів СССР і вони
Відповісти
і вони потребують ремонту вже давно і капітального
Відповісти
Останні новини
У Києві стартує гей-парад
25 травень, 2013, 10:51
У центрі Ковеля ремонтують міст. ФОТО
25 травень, 2013, 10:29