Шпига розповів, чому після стрілянини на автомийці не затримали луцьких кримінальних авторитетів

Шпига розповів, чому після стрілянини на автомийці не затримали луцьких кримінальних авторитетів
Минув понад рік від події, яка сколихнула щонайменше увесь Луцьк, – стрілянини у кафе на автомийці на вулиці Набережній.

За понад рік затримали та арештували семеро учасників тієї фатальної події. Сьогодні жоден із них – не під вартою. Усі ці семеро затриманих – представники приїжджої сторони, а не місцеві.

Чому не затримували жодного з луцьких ділків, причетних до кримінального світу та цієї події, у інтерв'ю розповів головний поліцейський Волині Петро Шпига.

«У цій ситуації місцеві – постраждала сторона. Бо поранення і вбивство скоїли ті, хто приїхав. Ніхто з боку обвинувачених не вказав на причетність місцевих до злочину: ні про наявність зброї, ні про погрози. У приїжджих, до того ж, немає тілесних ушкоджень. Можливо, поранення і були, але показами і поведінкою затриманих, ми не можемо наразі процесуально довести вину місцевих і притягнути до відповідальності. Хоча, відверто кажучи, бажання є», - висловився Шпига.

За його словами, інформація про те, що учасники стрілянини тікали із Луцька і пораненим чоловіком у автівці, справді була.

«Але тоді ми його не встановили і не затримали. Згодом на Рівненщині затримали автомобіль втікачів. Там була кров, але людей не було. За час пошуків чоловік, який ймовірно був пораненим, вилікувався. Це, до речі, той, якого ми затримали останнім і якого відпустив суд», - пояснив головний поліцейський області. Він додав, що наразі сторони того конфлікту не мають одна до одної жодних претензій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Намагаємося зламати хребет злочинному світу»: Петро Шпига про кримінальну Волинь і особисте. ІНТЕРВ’Ю

«Наша мета – таки довести цю справу до логічного завершення: винних притягнути до відповідальності. Я не виключаю, що ми притягнемо до відповідальності й іншу сторону, місцевих. Якщо не за цей злочин, то за інші, які ними були вчинені чи будуть. Повірте, ми над цим працюємо. Ті люди будуть покарані. … Зрозумійте, є законодавство, яке вимагає, щоб вина була доведена повністю. Так, усі ми знаємо, хто є кримінальним авторитетом, хто до чого причетний. Але реально затримати «на гарячому» і довести причетність до злочину з усією доказовою базою досить важко. Думаю, ми це зробимо. Наша мета – аби усі кримінальні авторитети області були покарані», - резюмував Шпига.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"авторитети" порішали між собою, далі своє роблять, а поліція лише "бажання" має і нічого не робить :) Ну як завжди... Де ми живемо, в якій країні...?!
Відповісти
а носіння вогнепала, а стрілянина в іншу особу не є правопорушення, навіть якщо і претензій немають???
Відповісти
В Лапіна спитайте про призначення Шпиги :)))
Відповісти
Що слабо Аслана зачепити?
Відповісти
ХаХа,"ми працюємо". Колись просто мовчали. Тепер навіть не соромляться таку херню говорити. Тих українців вже зовсім за оленів мають...
Відповісти
Все залежить від політичної волі - приклад знищення за 1 день гральних закладів по всій Україні дуже показовий. Скільки років була балаканина? Так і з рештою питань - лише балачки, наверху дадуть відмашку - то виконають.
Відповісти
Недавно прочитав на олх оголошення,_ продам автомобіль бо хочу виїхати з цієї чудо країни...дуже шкода що у нас настільки розчаровані у всьому люди .вся справа лише в одному! Спочатку потрібно було люструвати СУДИ -решта сміття типу продажних ментів ,депутатів ,міськіх і сільській голів,та іншого непотробу які себе рахують елітою самі повтікали б з цієї країни ,залишивши в спокої справжніх українців які цінують свою землю ,за яку воювали від козаків до сьогодення справжні українські патріоти.
Відповісти
Ви мали відео з камер спрстереження по якому і затримали даних осіб... а тепер розказуєте якусь дрянь!!! Майте совість всіх грошей не заробите, а колись одна з цих сук може вбити невинну людину, а вам буде за це стидно , хоча ні вам не буде!!!
Відповісти
Хоч би не завдали їй зла, ці горе-батьки
Відповісти
Останні новини
Шпига розповів, чому після стрілянини на автомийці не затримали луцьких кримінальних авторитетів
21 грудень, 2019, 14:02