На Волині чоловік через суд домігся, аби син мав паспорт-книжечку, а не ID-картку

На Волині чоловік через суд домігся, аби син мав паспорт-книжечку, а не ID-картку
З позовом до Камінь-Каширського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області звернувся батько неповнолітнього сина, аби відстояти право 16-річного юнака отримати паспорт у формі книжечки, а не пластикову картку.

Про це йдеться у рішенні суду від 23 грудня.

Камінь-Каширський районний відділ УДМСУ позов не визнав та просив суд відмовити у його задоволенні з підстав правомірності своїх дій. «Паспорт громадянина України оформляється територіальними органами та підрозділами ДМС, що забезпечені відповідним обладнанням, всім визначеним законодавством категоріям громадян, починаючи з чотирнадцятирічного віку, тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, а прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, з 01.11.2016 припиняється», – аргументують свою позицію.

Зрештою, суд вирішив таки задовольнити позов батька 16-річного юнака.

"Зокрема статтею 32 Конституції України визначено, що ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини", - аргументують у суді.

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Володимир Ковальчук визнав відмову Камінь-Каширського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області – протиправною і зобов’язав установу видати неповнолітньому паспорт у формі книжечки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хочу паспорт у формі листа А1, китайською мовою
Відповісти
Що люди за дохріна хочуть! Вже скільки років таких паспортів не роблять! І ви хочете щоб заради вас зробили один паспорт? Яка вам різниця який паспорт пластик чи книжка?
Відповісти
Останні новини
На Волині чоловік через суд домігся, аби син мав паспорт-книжечку, а не ID-картку
28 грудень, 2019, 10:57