У Луцьку штрафуватимуть пасажирів, які не розрахувалися за проїзд е-квитком

У Луцьку  штрафуватимуть пасажирів, які не розрахувалися за проїзд е-квитком
У громадському транспорті Луцька розрахунок – лише електронним квитком.

Зазначають, до міської ради надходять скарги щодо великого інтервалу руху автобусів на міському маршруті №3 “Гаразджа (кладовище) – Госпіталь”. На ньому має працювати 12 одиниць, однак, щодня виходить на маршрут лише сім автобусів. Саме через це й великий інтервал руху, - інформує пресслужба Луцькради.

Також нагадають, що з 19 грудня у автобусах та тролейбусах за проїзд можна розрахуватися виключно електронним квитком або за допомогою мобільного додатку.

На громадському транспорті починає працювати контроль. Пасажирів, які не розрахувалися за проїзд електронним квитком, штрафуватимуть. Оплата готівкою, яку й нині продовжують здійснювати лучани та гості міста, є незаконною, і такий проїзд вважається неоплаченим.

Тож лучан закликають придбати електронні квитки чи завантажити мобільний додаток.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли? :) А водіїв маршруток і кондукторів тролейбусів за те, що нал приймають, коли будуть штрафувати?!
Відповісти
А чи законо забороняти розраховуватися законим способом.
Відповісти
Сьогодні їхав 11 з кінцевої. За моїми спостереженнями десь 25-30% ПОЦсажирів розраховувались готівкою.
Відповісти
Правильно
Відповісти
Біля водіїв стоять каси з грішми, а штрафуватимуть пасажирів?
Відповісти
Може міська недовлада процитувати Закон України,який надає їй ці права,тим паче вона нелігитимна,як і ніби то мер...якого скоро будуть судити за вчинення неправомірних дій і нелегітимних підписів.Шоу ще попереду...
Відповісти
Те що тут пишеш - до одного місця і твої "побажання" нікому не цікаві :) Тішся далі... :)
Відповісти
Тикати будеш своїй мамі,недолуге створіння.А я пишу свою думку,як лучанин і громадянин України,який цікавиться і читає законодавство своєї країни.Якщо оплата є НЕЗАКОННОЮ,то міська недовлада має зацитувати цей Закон,розділ,статтю,пункт,який пасажир порушує,бо це просто маніпуляція і шантаж,а це вже підпадає під статтю КПК України.
Відповісти
От мені цікаво що робити в такому випадку.В мене син другий раз згубив дитячу сіті карту. Поки я напишу заяву,занесу,на протязі тижня її розглянуть потім тільки видадуть і тут малий як раз попаде на кондуктора що тоді робити? Мені штраф оплачувати? Перед тим як запускати такого вида систему треба поперше підприємство зареєструвати на території України щоб сплачувало податки в держ бюджет, а подруге продумати от такі непередбачувані обставини.
Відповісти
Давно почав законодавство читати? :) Навчись його спочатку виконувати, а то посилаються на нього лише тоді, коли самому вигідно, а хочуть когось навчити :) Манерам спілкування навчись! от хто справжне створіння :)))
Відповісти
Виховувати дитину, щоб не губила! Якщо знаєте, що є схильність до такого, то приймати міри! Ви ж свою зарплатну або кредитну картку не губите? То і дітей навчайте відповідно!
Відповісти
Для гостів міста має бути вибір (одноденний, триденний і т.д.е-квиток)
Відповісти
Гривня є єдиним законним засобом платежу в Україні - так сказано в законі про валюту. Чому ж платити готівкою тепер незаконно, а незрозумілим (якого немає в чинному законодавстві) валідатором - законно? Може, вивчимо нарешті чинне законодавство?
Відповісти
Вам не кажется ви трішки як це сказати мягче обнагліли.
Картка стоіть 35 грн, при її реальній вартості максимум 1грн.
Щей Citycard бере комісію.
По закону ви навіть не можете заставити розраховуватися банківською карткою, а в банків між іншим є ліцензія на валютні операції.
Купівля картки при такій ціні - незаконо .
Продаж одноразових карток більше ніж на одну поїздку - незаконо.
Продаж карток якщо ціна вища за затверджену(6грн) - незаконо.

Да перевізники мають звітуватися , но це робиться простіше - просто зобовязати всіх водіїв видавати електроні чеки як в магазині(і це вони зобовязані робити по закону), і тоді штрафуйте .
О і ще раз валідатор не дає чек, він також не законий , бо не має можливості підтвердити операцію, БО БІЛЬШІСТЬ КАРТОК НЕ ПЕРСОНІФІКОВАНІ, а не показувати свою я маю право, навіть поліція не має права, заставить її показати, або я розрахувався чужою карткою.

Так що цією системою як мінімум мав би зайятись антимонопольний, но ми ж живемо в Україні.


Відповісти