Великобританія вийшла з Євросоюзу

Великобританія вийшла з Євросоюзу
В ніч на 1 лютого Велика Британія залишила Європейський Союз. Шлях до цього дня зайняв три з половиною роки - відтоді, як перемогу на всенародному референдумі одержали прихильники брекзиту. Але процес ще не завершений.

Наразі Британія вийшла з ЄС формально, але на практиці цей шлях затягнеться ще на певний час і з 1 лютого, фактично, майже нічого не зміниться, - пише ВВС.

Згідно з умовами брекзиту, до кінця 2020 року у відносинах Лондона та Брюсселя триватиме перехідний період, упродовж якого сторони переважно збережуть нинішні правила співпраці й намагатимуться випрацювати нові. Для звичайних громадян все - від торгівлі до перетину кордону - поки що залишиться, як і раніше.

Таким чином "життя без ЄС", за яке у 2016 році проголосували 52% учасників референдуму про брекзит, точно не почнеться раніше наступного року.

Попри це 31 січня все одно є важливим етапом, який означає, що шляху назад більше немає. До цього у Лондона залишалася принаймні теоретична можливість передумати й відмовитися від брекзиту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.