Пояснили, чому у луцькій лікарні пацієнти мусять платити за обстеження на томографі

Пояснили,  чому у луцькій лікарні  пацієнти мусять платити за обстеження на томографі
В Луцькій міській клінічній лікарні пояснили, чому пацієнти мусять платити за обстеження на обладнанні, придбаному за гроші з державного бюджету, в тому числі на томографі. Справа в дорогому обслуговуванні цієї апаратури.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповіла директорка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

«Будь-яке дороговартісне обладнання потребує технічного нагляду. Робити його можуть лише певні сертифіковані компанії. За один огляд комп’ютерного томографа ми повинні заплатити 26 тисяч гривень, а їх потрібно 2-3 на рік. Без цього ми не маємо права використовувати це обладнання. І це ще за умови, що нічого не зламалось», - зазначила очільниця лікарні.

«А ще розхідні матеріали. Та ж плівка, один аркуш якої коштує 80 гривень. Метрологія та стандартизація обходиться закладу у 1,5 мільйони гривень на рік», - додала вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому ми,громадяни маємо оплачувати ремонт державного обладнання. Хіба це не держава має робити? А я підскажу пані Духневич де брати кошти. Нехай лікарі 50% хабарів здають на ремонт обладнання. Справедливо? А скільки грошей за обстеження на томографі йде повз касу та осідає в кишенях лікарів, які надають ці послуги. Коротше не початий край роботи для правоохоронних органів. Саме цікаво, що всі все знають, але ніхто нічого не робить.
Відповісти
А скільки потрібно собі коханій і патронату?
Відповісти
що за "огляд комп’ютерного томографа" придмала Духневич? Є повірка, яка проводиться у відповідний термін, а не 2-3 рази на рік. Тоді постає питання, яким компаніям та які суми перераховувала Духневич за "огляд техніки" тричі на рік (підстава, акти виконаних робіт і т. д.)
Відповісти
Просто всі ці послуги потрібно перевести в безготівку, поставити термінал, буде облік, тоді і ціна впаде, і грошей вистачить, бо рубати собі в кишеню готівкою поза касою не складно, а ось вже з банківського рахунку - тільки на обслуговування апарату.
Відповісти
а хіба в якійсь області є безкоштовно в Луьку дешевше обстеження порівняно з сусідніми областями
Відповісти
Останні новини
Пояснили, чому у луцькій лікарні пацієнти мусять платити за обстеження на томографі
04 березень, 2020, 10:41