Захисні окуляри на виробництві*

Захисні окуляри на виробництві*
Виконуючи певні різновиди робіт, працедавець повинен забезпечити своїм робітникам якісну екіпіровку та робочу форму. Захисні окуляри – один з потрібних аксесуарів для безпечної праці на певних виробництвах. Про те як правильно обрати якісні захисні окуляри і піде мова у даному огляді.

Конструктивні особливості захисних окулярів для виробництв

У продажі сьогодні можна зустріти дуже велику кількість різновидів захисних окулярів. Щоб зрозуміти, які саме окуляри необхідні для тих чи інших робіт, читайте короткий огляд їх видів нижче.

Основний поділ захисних окулярів ділить ці аксесуари на дві великі групи: відкриті та закриті.
• Відкриті окуляри надають захист очам людини спереду та збоку.
• Моделі закритого типу забезпечують захист очей зі всіх сторін працівника.

Герметичні захисні окуляри для використання в умовах посиленої небезпеки

Для того, щоб працівники були в постійній безпеці на деяких видах виробництва доцільне використання окулярів з герметичним захистом, котрі повністю захищають органи зору людини в процесі виконання завдань в небезпечних умовах.

Лінзи таких окулярів переважно виготовлені з полікарбонату чи мінерального скла. Таким чином, працівник має повноцінний зір, але його очі захищені належним чином від задимлень, небезпечних іскор чи ультрафіолету.

Додатковий функціонал окулярів герметичного захисту вважається наявність вентиляційних каналів. У такому випадку очі не лише захищені, але також працівник зможе спокійно працювати протягом тривалого періоду, не знімаючи захисний аксесуар, оскільки лінзи не будуть накопичувати конденсат, і видимість буде стовідсотковою.

Відкриті захисні робочі окуляри

Захисні окуляри такого типу добре можуть захищати органи зору працівників від виробничого пилу, бризкання робочих рідин, випаровувань, газів а задимлення. Цей захист вважається відносним, оскільки окуляри не прилягають герметично, але насправді очі працівника захищені на 85%.

Моделі захисних окулярів відкритого типу можуть бути виконані з гуми, пластику. Гумовий корпус досить щільно прилягає до шкіри працівника за умови правильно підібраного розміру захисного екіпірування. Лінзи з прозорого матеріалу майже у всіх моделях мають додаткове антикорозійне та протиударне покриття, що забезпечує їх тривале використання навіть у вкрай агресивних робочих умовах.

Захисні окуляри герметичного та відкритого типу широко використовують у різних сферах:

• Будівництво;
• Ремонтна діяльність;
• Виробництво хімікатів;
• Сільськогосподарська діяльність;
• Каменеобробна промисловість;
• Виробництво меблів та у інших сферах.

Окуляри для захисту при зварювальних роботах

Серед великого вибору захисного інвентарю для зварювальних робіт слід обирати найкращі моделі відомих марок з наявністю сертифікатів якості та гарантіями виробника (чи продавця). На спеціалізованому сайті можна знайти найширший перелік захисних окулярів для зварювальних робіт торгової марки DELTA PLUS, а також іншого допоміжного інвентарю для виконання різних робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.