Види матраців*

Види матраців*
Якісний сон дає енергію на весь наступний день. Тому необхідно продумувати наперед всі фактори, які можуть перешкодити цьому. Основою здорового сну є матрац. Його необхідно вибирати під індивідуальні особливості організму, але також існують моделі, які лікарі рекомендують вибирати практично будь-якій людині. Матраци зі складу в Києві від інтернет-магазину Mebelino відповідають високим показникам якості і при цьому мають доступну вартість.
Видів матраців налічується велика кількість, розглянемо детальніше декілька з них.

Основна характеристика, за якою можна розділити матраци, є їх конструкція, так, вони можуть бути:

• пружинними;
• безпружинні.

Пружинні матраци

Їх особливістю є наявність пружинного блоку всередині матраца, який оточений кількома шарами різних матеріалів. У свою чергу такі вироби діляться на:

• Матраци з залежними пружинами.
Називаються вони "Бонелль". Їх відмінністю є те, що кожна пружина в блоці з'єднана між собою спіраллю, тобто при натисканні на одну пружину, сусідні також стискаються. Це не говорить про високі ортопедичних властивості, але такі матраци не мають високої вартості.
• Матраци з незалежними пружинами.
Матрац "Pocket", який має незалежні пружини, відрізняється тим, що кожна пружинка має свою власну "кишеньку". Вони з'єднуються у блоки, а далі блоки також з'єднуються між собою. Тобто навантаження від тіла людини доводиться не на одне певне місце, а рівномірно по всьому матрацу. Вони гнучкі, мають високі експлуатаційні характеристики, а ортопедичні властивості таких матраців на рівень вищі, ніж тих, що мають залежні пружини.

Безпружинні матраци

Такі матраци виготовляються з різних матеріалів, які можуть мати в собі один або кілька шарів. Найчастіше різні шари їх наповнювачів мають абсолютно різні властивості, саме таке поєднання створює якісні характеристики.

Найпоширенішими варіантами безпружинних матраців є:

• Кокосова койра.
Це натуральний матеріал, який добре пропускає повітря і вологу. Відрізняються своєю жорсткістю, тому часто їх поєднуються з м'якшим наповнювачем.
• Латексу.
М'який, еластичний матеріал, який добре повторює всі вигини людського тіла. Може бути натуральним (гіпоалергенний і досить дорогий) або штучним (міцність вища, ніж у натурального варіанти, і при цьому дешевший).
• Пінополіуретан.
Штучний гіпоалергенний матеріал, що має середню м'якість і високі еластичні властивості.
• Вовна.

М'який наповнювач, найчастіше його використовують тільки для утеплення матраца.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.