Як лікувати псоріаз народними засобами*

Як лікувати псоріаз народними засобами*
Псоріаз — це хронічне не інфекційне захворювання, що призводить до появи на шкірі почервонінь, запалень та подразнень, тому не слід затягувати з відвідуванням дерматолога. Слід зазначити, що навіть після великої кількості досліджень, вченим досі не вдалося прийти до єдиного висновку, щодо походження хвороби.

Офіційна медицина призначає лікування в залежності від величини розповсюдження псоріазу, ступеня тяжкості хворого, його віку, статі та наявності хронічних захворювань. Якщо захворювання тільки проявилося, а ділянка ураженої поверхні займає менше ніж 3%, тоді лікарями призначаються спеціальні мазі та креми. При сильному розповсюдженні хвороби, необхідно пройти комплексний курс лікування, який містить в собі вживання препаратів (мазі з вітамінами D3, A та E, імуносупресори, глюкокортикостероїди, інноваційні ін'єкції).
Для того, щоб курс лікування був максимально ефективний, потрібно звертатися до спеціалістів. Переходьте на сайт euroderm.com.ua, щоб записатися на консультацію до висококваліфікованого лікаря дерматолога.

Проте, нарівні з традиційними методами часто проводять лікування в домашніх умовах, використовуючи народні засоби.

Що порадить народна медицина?


Оскільки наші пращури не мали такої кількості медикаментів, для лікування вони використовували відвари, настої, мазі зроблені з натуральних компонентів. При шкірних захворюваннях добре допомагає чистотіл. Оскільки він володіє бактерицидними, протизапальними та болезаспокійливими властивостями. У своєму складі, чистотіл має досить багато хімічних сполук, що роблять его лікувальним. Перевага даної рослини в тому, що вона являється багатофункціональною, застосовують її не тільки всередину, але й зовні. Проте слід пам'ятати, що при використанні чистотілу обов'язково потрібно дотримуватися інструкції.

Дієві компоненти чистотілу

До основних активних компонентів, що наявні в складі даної рослини відносяться понад 20 видів алкалоїдів. Трава також містить:

• інші азотовмісні сполуки,
• каротин,
• кислоти органічні,
• кислота аскорбінова,
• сапоніни,
• флавоноїди,
• олію ефірна,
• речовини дубильні,
• кислота хелідоновую,
• аліфатичний спирт хелідоніол.

Чистотіл застосовують для боротьби з різними хворобами шкіри, проте при псоріазі він особливо дієвий. Він не лише впливає на пошкоджену поверхню, як антисептик, а й допомагає уникнути ускладнень. Має противірусну та протигрибкову дію.

Як застосовувати чистотіл

Приймають рослину в середину у вигляді настоянки чи відвару, також використовують для розтирання. Обов'язково дотримуючись дозування. Для того, щоб приготувати засіб самостійно вам знадобиться:

• 1 столова ложка сухого чистотілу;
• 400 мл окропу.

Заливши траву щойно киплячою водою, треба накрити посуд та залишити на 15-20 хвилин. Потім рідину треба процідити через марлю та дочекатися доки вона охолоне. Приймають всередину по 1/2-1/3 склянки 2-3 рази/добу. Можна використовувати у вигляді компресу, наносячи на уражені ділянки. Можна додавати настій разом з іншими відварами лікарських рослин (ромашка, звіробій, шавлії, череди, дубової кори, календула) до ванни під час купання.

Мазі зроблені з лікарських рослин добре допомагають при частому використанні. Як зробити мазь на основі чистотілу? Вам знадобиться одна частина сухої перетертої в порошок трави та дві частини вазеліну або звичайного дитячого крему. Така суміш вам допоможе зменшити лущення шкіри.

Добре також допомагає обліпихова олія разом з чистотілом. Олією потрібно змащувати травмовані ділянки шкіри 3 рази на добу.

Протипоказання

Існують протипоказання щодо застосування чистотілу. Його не можна використовувати дітям, жінкам в період лактації, пацієнтам, що мають хронічні захворювання печінки. Протипоказання для прийняття всередину: епілепсія, бронхіальна астма, стенокардія. Не можна поєднувати з алкогольними напоями.

Слід відзначити, що спосіб застосування та дози конкретного препарату залежать від його форми випуску та інших чинників. Оптимальний режим дозування визначає лікар. Слід завжди дотримувати відповідність використовуваної лікарської форми конкретного препарату показання до застосування та режим дозування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: псоріаз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.