Види кормів для собак та кішок*

Види кормів для собак та кішок*
Багато з нас мають домашніх улюбленців. Вони можуть бути різними: собаки та кішки, папуги та черепахи, рибки та равлики, павуки та змії, хом'ячки та шиншили й т.д. Кожен вибирає домашню тварину під себе, враховуючи не тільки свій характер і особливості тієї чи іншої тварини, а й умови, які можна йому надати. Однією з важливих складових правильного розвитку вихованця є його харчування, за яким потрібно постійно стежити. Найбільшою різновидом можуть похвалитися корми, призначені для собак і кішок. Але, навіть якщо ви визначилися з видом корму, важливо, щоб він був якісним і збалансованим. Великий асортимент кормів наданий на сайті інтернет-магазину "Улюбленець" lubimec.in.ua, де ви зможете підібрати правильне харчування під індивідуальні особливості вашого вихованця.

Для того, щоб вам було простіше орієнтуватися серед усього розмаїття кормів, розповімо детальніше про головні їх види.

Сухий корм

Сухий корм відрізняється низькою вартістю. Така консистенція корму допомагає очищати зуби тварини, що приводить до меншої ймовірності захворювання різними хворобами зубів і ясен. Також важливою перевагою сухого корму є те, що він дає можливість вигодовувати тварин при вільному його доступі до самого корму.

Смак його не такий насичений і приємний, як напівсухого або ж консервованого. Потрібно відзначити, що до складу сухого корму входять тільки сухі інгредієнти. Якщо в режимі висушування корму був порушений хоча б один з процесів, це може привести до зменшення кількості поживних речовин і його поганого перетравлення шлунком тварини.

Напівсухий корм

Скажемо відразу про ціну таких кормів: вартість більшості напівсухих кормів знаходиться приблизно нарівні з консервованими. Найчастіше вони досить приємні на смак, а в складі мають фосфорну й соляну кислоту, що сприяє уповільненню потрапляння мікробів в корм, а потім і в організм вихованця, також кислоти подовжують термін придатності продукту.

У їх складі досить часто можна знайти корисні інгредієнти: кукурудзяний сироп, риба, тканини тварин і т.д.

Консервований корм

Вони найдорожчі з усіх видів, але при цьому найсмачніші і добре перетравлюються. У їх складі знаходяться як сухі, так і вологі інгредієнти. Велика кількість консервів складаються із зернових і тваринних компонентів. Так як для процесу консервування необхідно продукт нагріти до 120 ° С, то деякі корисні речовини в ньому можуть руйнуватися. Але, якщо ви вибираєте дорогий і якісний продукт, то виробники враховують цю втрату і відшкодовують її за рахунок інших компонентів. У дешевих консервах такої компенсації немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.