Чи безпечні перила з елементами скла?*

Чи безпечні перила з елементами скла?*
Додавши до сходів у житловому будинку чи в офісі скляні перила, ви отримуєте сучасну естетичну конструкцію. Вона підвищує цінність будівлі та дозволяє приміщенням виглядати справді розкішно. Скляні перила, які ви можете замовити на сайті https://morkun.com.ua/produkciya/perila-poruchni/, є чудовим доповненням до сходів, балконів, відкритих двориків. Однак існує поширена оманлива думка стосовно того, що перила зі скляними елементами не є безпечними. Це дуже далеко від істини – такі конструкції можуть бути не менш міцними, ніж дерево чи нержавіюча сталь.

Рамкові перила

Рамкові перила є найпоширенішим варіантом конструкцій зі скляними вставками. Оскільки панелі зі скла утримуються металевою рамою, цей варіант поєднує сучасну естетику та підвищену надійність. Є різні варіанти рам – з нержавіючої сталі, алюмінію тощо.

Жорсткі вертикальні та горизонтальні направляючі добре підходять для сходів, оскільки забезпечують комфортне та водночас безпечне пересування. Також такі перила широко використовуються для басейнів, оглядових терас, балконів тощо.

Недоліком такої системи (в порівнянні з безрамковою) можна назвати погіршений огляд через наявність металевих горизонтальних елементів. Однак це досить відносний мінус, оскільки сталеві чи алюмінієві деталі займають зовсім небагато місця.

Безрамкові перила

Якщо ви бажаєте отримати максимально відкритий огляд, оптимальним вибором можуть бути скляні перила без рамок. Безшовна конструкція виглядає особливо розкішно. Однак вона не дуже добре підходить для сходів, оскільки людям немає на що спиратися.

Скло чи інші матеріали?

В обох випадках використовується скло підвищеної міцності. Правильно вмонтоване у направляючі, воно утворює надійну довговічну конструкцію. Загартоване скло приблизно в 4 рази міцніше в порівнянні зі звичайним. Це здорожує конструкцію, однак дозволяє не турбуватися про механічні пошкодження. Навіть якщо загартоване скло розіб’ється, воно не розлітається дрібними гострими уламками. Його шматки досить великі, аби їх можна було швидко зібрати.

За деякими параметрами скляні перила є навіть безпечнішими в порівнянні з металевими чи дерев’яними. Вони утворюють суцільний бар’єр без проміжків між вертикальними направляючими, в які може потрапити, наприклад, голова дитини чи нога старої людини.

Дерево з часом трухлявіє та гниє, через що міцність перил знижується. З часом навіть спертися на таку конструкцію стає небезпечно. Скло та метал можуть функціонувати без втрати міцності дуже довго. І це ще один, дуже важливий фактор безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: перила
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чи безпечні перила з елементами скла?*
11 квітень, 2020, 18:26