Вибір автомагнітоли*

Вибір автомагнітоли*
За кермом хочеться відчувати себе королем дороги, щоб всі фактори створювали максимально комфортне перебування людини в машині. Для створення такого стану мало зручного крісла та потрібної температури в машині, звук також відіграє важливу роль. За звукове відтворення в автомобілі відповідає магнітола. Здається, що вибрати її дуже просто, але насправді навіть до цього питання потрібно підходити з особливою ретельністю, адже прилад може не підходити під ваш автомобіль або ж звук буде зовсім не таким, на який ви розраховували.

Також важливо правильно встановити техніку. Допомогти з цим можуть на сайті https://www.12volt.ua/article/ustanovka-avtomagnitol-1din-i-2din-. Досвідчена команда професіоналів справляється з найскладнішими завданнями, тому установка магнітоли у них не викличе особливих труднощів.

Стандарт розміру магнітоли

З розвитком автопромисловості почали з'являтися все нові проблеми в даній сфері. Покупцям було дійсно складно вибрати собі магнітолу, адже вони побоювалися того, чи підійде той чи інший розмір приладу в їх машину. Тоді виробники прийшли до того, що необхідно створити один загальний міжнародний стандарт розміру магнітоли. Німеччина ще в той момент обійшла всі країни, адже у неї вже давно існував такий стандарт - DIN 75490. Так, 1984 році німецький стандарт став міжнародним і змінив назву на ISO 7736.

За цим стандартом магнітоли діляться на два основних види, де вказується їх ширина та висота:

• 1DIN – 178 × 50 мм;
• 2DIN – 178 × 100 мм.

Якщо говорити про глибину, то вона не стандартизована, але в більшості випадків становить 160 мм.

Вибір магнітоли

Щоб процес вибору магнітоли був максимально простим, розповімо, на які характеристики варто звернути увагу:

• Типорозмір.
Якщо у вашого автомобіля типорозмір 1DIN, купуйте магнітолу тільки такого розміру, адже інший варіант просто не влізе. А якщо ж у вас типорозмір 2DIN, то ви можете вибирати будь-який з розмірів магнітол.
• Спосіб підключення магнітоли.
Відразу подивіться, який роз'єм має ваша машина, щоб під нього відразу підібрати магнітолу. Але, якщо ви хочете прилад з іншим роз'ємом, то відразу шукайте перехідники.
• Тип магнітоли.
За цим принципом автомагнітоли діляться на тюнер і CD-магнітолу. Тут все залежить тільки від ваших уподобань: якщо вам більше подобається слухати музику на CD-програвачах, то купуйте таку-ж магнітолу, а тюнер підійде для тих, хто слухає музику з флешки або зі свого плеєра.
• Кількість каналів і потужності.
Потужність більшості магнітол знаходиться в межах 30-55 Вт, цього буде більше, ніж достатньо. Прості такі пристрої мають два канали, а ось більш дорогі – вже чотири.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.