Рух ЧЕСНО «відзначив» трьох волинських нардепів

Рух ЧЕСНО «відзначив» трьох волинських нардепів
Лише двоє народних депутатів дали взірцеву відповідь на запити громадського руху ЧЕСНО: депутат від фракції ВО «Батьківщина» Ігор Васюник та позафракційний депутат Степан Івахів.

У запитах депутатів просили надати інформацію про свою біографію, помічників-консультантів, громадські приймальні, витрати на депутатську діяльність, майнову декларацію та комерційні інтереси.

Водночас серед депутатів, які відмовилися надавати рухові ЧЕСНО свої декларації – волиняни Ярослав Федорчук (ВО «Батьківщина») та «свободівець» Євген Мельник.

Про це йдеться в результатах перевірки роботи Верховної Ради, яку провів рух ЧЕСНО станом на 1 липня 2013 року, - йдеться у повідомленні на сайті ЧЕСНО.

До слова, проаналізувавши 204 декларації, ЧЕСНО виявив щонайменше:

49 депутатів, чий дохід у 2012 році перевищив 1 млн грн;
14 парламентарів без житла (не задекларували власного або орендованого житла ні у своєму володінні, ні у володінні членів сім’ї);
10 депутатів, які володіють 3-ма та більше квартирами;
10 депутатів, які володіють 2-ма, 3-ма та 8-ма будинками.

Загалом лише 189 з 444 депутатів відповіли хоча б на одне з трьох звернень ЧЕСНО.

У тому числі 28 депутатів відмовилися надати інформацію на вимогу громадськості: 20 членів фракції ВО «Свобода», 5 членів фракції Партії регіонів, 2 члени ВО «Батьківщина» та віце-спікер Руслан Кошулинський, обраний від списку ВО «Свобода».

Натомість 28 парламентарів відповіли на всі три звернення ЧЕСНО та надали інформацію про свою біографію, помічників-консультантів, громадські приймальні, витрати на депутатську діяльність, майнову декларацію та комерційні інтереси. Це 19 парламентарів із фракції ВО «Батьківщина», 3 з фракції ПП «УДАР Віталія Кличка», 2 з фракції Партії регіонів та 4 позафракційних.

Найбільше інформації про себе надали «ударівці», найменше – комуністи.

Найбільш охоче нардепи відповіли на питання про надання житла, заявивши, що вони його не отримували. Таку відповідь рухові ЧЕСНО надіслали 129 депутатів. Найменш охоче депутати відповіли на питання про використання коштів на здійснення депутатських повноважень - лише 39 депутатів змогли постатейно прозвітувати про використання бюджетних коштів за грудень та січень 2013 року.

Взірцеву відповідь на всі три звернення ЧЕСНО дав депутат від фракції ВО «Батьківщина» Ігор Васюник та позафракційний депутат Степан Івахів, які не побоялися назвати підприємства, у яких вони та члени їхніх родин мали корпоративні права на момент останніх парламентських виборів.

Серед депутатів, родини яких, за їхніми словами, не мали корпоративних прав, найкраще відповіли члени «Батьківщини» Василь Гладій, Руслан Князевич, Степан Кубів та позафракційний депутат Сергій Міщенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ж хейтери Івахівські? Чого ж вони не критикують заяву ЧЕСНО? Вони ж явно продалися Івахіву за його мільйони :)
Відповісти
Кредитний шахрай Петенька:віддай грошики банку!
Відповісти
Останні новини
Рух ЧЕСНО «відзначив» трьох волинських нардепів
11 липень, 2013, 18:57