На Волині «вивели з тіні» 128 робітників

Податківці кажуть, що від початку року від легалізації найманих працівників бюджет області отримав понад 572 тисячі гривень.

«В результаті легалізації найманих працівників та завдяки роз’ясненню фахівцями інспекції вимог чинного законодавства місцевим роботодавцям також зросла сплата податку на доходи фізичних осіб», - цитує керівника Луцької ОДПІ Світлану Савчук прес-служба обласного управління Міндоходів.

Так, за словами Світлани Савчук, з початку року працівники інспекції провели 45 перевірок з питань правильності нарахування та сплати податку з доходів фізичних осіб. За результатами цих заходів додатково нарахували 492,5 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.

Як свідчить аналітика, за шість місяців цього року 339 суб’єктів господарювання підвищили заробітну плату до рівня мінімальної. Як результат, бюджетна скарбниця поповнилася на 47,6 тисяч гривень.

За цей час окремі підприємства погасили заборгованість із заробітної плати обсягом близько 434,5 тисячі гривень та сплатили до бюджету понад 63,8 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.

Посадовець наголосила, що працівники, які одержують гроші «в конвертах», є заручниками ситуації, оскільки отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем позбавляють себе соціальних виплат та гарантій.

Довідка

Громадянам, які влаштовуються на роботу, слід пам’ятати, що оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата не нижче, визначеної законом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.