Як захистити теплицю від поганої погоди?*

Як захистити теплицю від поганої погоди?*
Якщо ви хочете придбати парник, вам варто знати, що він є досить міцною конструкцією. Металева рама та полікарбонатні листи здатні витримувати значні навантаження, однак погода може пошкодити навіть їх. Тому варто подбати про додатковий захист. Гарантія виробника зазвичай не поширюється на ті випадки, коли конструкція постраждала через град, ураган тощо. Що ж можна зробити, аби примхи погоди не завадили повноцінному використанню парника?

Уважніше вибирайте місце для розташування теплиці

При розташуванні теплиці потрібно подбати про те, аби на неї потрапляло якомога більше сонячних променів. Але бажано знайти ще й якесь укриття від поганої погоди. Завжди краще розташовувати теплицю під прямим кутом до вітру, аби він не продував її. Якщо одна сторона буде вразливою для вітру, нехай це буде глуха стіна без вентиляційних отворів та входу. Живі огорожі, дерева, кущі, паркан, стіна будинку, - все це може стати захистом від вітру.

Монтуйте парник правильно

Якщо теплиця встановлена на землі нерівно, на певні її частини навантаження збільшується. Під час непогоди ці елементи стають більш вразливими.

Виберіть хорошу теплицю з найкращою якістю, яку можете собі дозволити. Впевніться, що вона зібрана правильно і рівно встановлена. Особливо ретельно перевіряйте, чи добре зафіксована основа на землі.

Перевіряйте територію

Бажано, щоб поблизу не було предметів, які може відкинути поривом вітру на теплицю та пошкодити її. Вчасно прибирайте сміття, обрізайте слабкі гілки дерев, зберігайте дрова у відведених для цього місцях. Під час поривів вітру звичайні речі можуть перетворитися на небезпечні снаряди.

Закривайте щілини

Якщо теплиця не має ущільнювачів, закрийте щілини між полікарбонатними панелями герметиком. Не забувайте періодично перевіряти його та оновлювати за потреби. Герметик зменшує вібрацію полікарбонатних панелей та знижує ризик їх пошкодження в погану погоду.

Використовуйте вітрозахисну сітку

Це спеціальна сітка з міцно переплетених щільних волокон, які «розбивають» сильний потік повітря. При цьому вона пропускає велику кількість сонячного світла. Також сітка затримує град, дощ, сніг.

Ці поради допоможуть вам не турбуватися про цілісність теплиці та збереження рослин навіть у погану погоду. Однак після кожного сильного дощу, вітру, граду ретельно перевіряйте конструкцію. Очищуйте теплицю від бруду, поправляйте кріплення, за потреби замінюйте полікарбонатні листи. Ослаблена теплиця стає більш вразливою до наступних примх погоди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: теплиця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити теплицю від поганої погоди?*
14 вересень, 2020, 09:35