Правила вирощування кукурудзи*

Правила вирощування кукурудзи*
Кукурудза (маїс) - культура, яка вирощується з незапам'ятних часів. Багато хто вважає її найдавнішою хлібною рослиною. Широке застосування в кулінарії дозволило їй стати популярною практично у всіх країнах світу. Смак вареного цукрового качана асоціюється з дитинством, а кукурудзяна каша вважається однією з найбільш корисних страв.

Маїс прекрасно росте в південних широтах, тому ця культура часто зустрічається на дачних ділянках нашої країни. Купити семена кукурузы і виростити самостійно урожай набагато дешевше і в деякій мірі безпечніше, адже так ви будете впевнені, що в ній немає ніяких шкідливих добрив або ГМО. А в цьому матеріалі ви прочитаєте, як це зробити.

Особливості вирощування



Цукрові сорти кукурудзи прекрасно ростуть у багатьох регіонах. Рослина вважається невибагливою, однак знання деяких моментів допоможе збільшити якість і кількість врожаю.

- Розсада. Такий спосіб висадки виправданий, якщо вирощування проводиться в північних регіонах, де літо відносно коротке. Посів насіння проводять за 4 тижні до висадки в досить прогрітий грунт.

- Грунт. Повинен бути легким і родючим, з кислотністю не нижче 5 рН. На момент висівання насіння, грунт повинен бути прогрітий мінімум до + 10 ° С.

- Освітлення. Ділянка для вирощування повинна бути на максимально відкритому для сонця місці. У тіні рослина дає мало качанів і розвивається набагато гірше.

- Полив. Культура не любить заболочених місць або підземних вод, вона вважається посухостійкою. Однак особливу увагу на потребу у воді варто звернути через 2-3 тижні після цвітіння. У цей період якраз наливаються зерна і рослині потрібно більше вологи.

- Схема посадки найчастіше Широкорядна. Садять, як правило, кілька рядів, при цьому відстань між рослинами повинна бути не менше 20-30 см. Таким чином рослині буде достатньо місця для росту і запилення.

Вибираємо насіння кукурудзи



При виборі насіння для початку слід визначитися з сортом цукрової кукурудзи. Далі посадковий матеріал слід добре переглянути і видалити пошкоджені і деформовані насінини. Перед посадкою необхідно знезаразити насіння, щоб запобігти розвитку грибкових або бактеріальних хвороб.

Сіяти потрібно на глибину 4-5 см по 2-3 зернятка, що дозволить мати красиву грядку без пробілів. У міру зростання більш слабкі сходи необхідно буде видалити.

Дотримуючись цих нескладних порад, ви зможете отримати не тільки прекрасний урожай солодкої кукурудзи, а й радість від самого процесу вирощування.

«Джерело: зеленыйдом.укр»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.