Сучасні рішення для обігріву: напільні конвектори*

Сучасні рішення для обігріву: напільні конвектори*
Сучасні системи опалення повинні бути енергоефективними і простими у використанні. Їм потрібні обігрівачі, які будуть ефективно працювати. Цим вимогам відповідають конвекційні підлогові обігрівачі. Коли про них варто задуматися і який обігрівач вибрати, щоб не переплачувати і насолоджуватися комфортом використання?

Конвекційний обігрівач - принцип роботи


На відміну від інших обігрівачів, в основі конвекційного обігрівача лежить гравітаційний повітряний потік.
Напольный конвектор має всередині кожуха теплообмінник з мідних трубок і розміщених над ними мідних або алюмінієвих пластин. Конвекторні водонагрівачі всередині корпусу мають змійовик. Поверхня теплообміну може бути розширена додатковими ребрами, які не стикаються з корпусом. Їх водомісткість набагато менше, ніж у панельних радіаторів.

В обох випадках корпус грає захисно-декоративну роль, а не виконує функцію обігріву. Він не нагрівається, як в традиційному радіаторі з нержавіючої сталі. Прохолодне повітря, що йде знизу радіатора, нагрівається шляхом проходження через теплообмінник. У верхній частині корпусу знаходиться решітка, через яку тепле повітря виходить з конвекційного радіатора. Чим могутніше конвектор, тим сильніше ефект конвекції, що відповідає за повітряний потік. Конвекційний обігрівач може бути оснащений додатковим вентилятором. Тоді циркуляція повітря найчастіше буває зворотною. Вентилятор змушує повітря циркулювати швидше. Конвекторні обігрівачі віддають майже 100% тепла безпосередньо повітрю. Завдяки цьому приміщення нагрівається, а примусова циркуляція повітря усуває недогріти зони. Водяні конвектори можна використовувати в якості охолоджуючого вентилятора влітку.

Конвекційний і конвекторний обігрівач


На ринку можна знайти різні назви для одних і тих же радіаторів. Конвекційний обігрівач і конвекторний обігрівач - це назви, які використовуються як синоніми для позначення одного і того ж типу приладу. Обидві назви відносяться до обігрівачів, в роботі яких використовується принцип конвекції.

Беручи до уваги спосіб обтікання повітря, їх ділять на:

гравітаційні - повітряний потік природний,
вентиляторні - з примусовою циркуляцією повітря.

За типом теплоносія розрізняють :

водяні конвектори - у них невелика водомісткість, тому їх система швидко реагує на перепади температури. Вони можуть бути невеликими за розміром і вагою. Ці моделі відмінно взаємодіють з системами регулювання. Вони будуть працювати скрізь, де потрібне опалення в певний час.
електричні конвектори - серед них: настінні, підлогові і канальні підлогові. Це відносно невеликі і прості у використанні конвекторні обігрівачі. Вони ідеальні в якості обігріву поза опалювальним сезоном. Вони можуть бути оснащені термостатом і таймером для програмування робочого часу.

Конвекторний обігрівач - поради по використанню


Хоча водонагрівачі з конвектором і мають невелику потужність, їм потрібно вільний потік повітря. Тому їх потрібно розміщувати на вільному місці. Вони безпечні у використанні і пропонують великі можливості регулювання температури. Працюють з малопотужними системами опалення. З цієї причини їх вибирають для газового і масляного опалення. Подібні обігрівачі добре працюють в низькотемпературних установках, таких як теплові насоси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сучасні рішення для обігріву: напільні конвектори*
26 листопад, 2020, 10:31