Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом: повідомили про підозру командувачу Повітряних сил та керівництву частини

Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом: повідомили про підозру командувачу Повітряних сил та керівництву частини
У справі авіатрощі Ан-26 під Чугуєвом, в якій загинули курсанти, Державне бюро розслідувань сьогодні, 18 грудня, оголосило підозри причетним. 

Про це сказав на брифінгу начальник відділу ДБР Вадим Приймачок, - пише ТСН.

Він додав, що поки це не всі встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у допущені порушення у своїй службовій діяльності під час організації зазначених польотів. Так, ДБР підозрює Командувача Повітряних сил ЗСУ Сергія Дроздова в недбалому ставленні до організації польотів. Крім того, повідомлено про підозру керівнику польотами військової частини аеродрому в Чугуєві, а також командиру частини, який затвердив план польотів з порушеннями.

Приймачок зазначив, що вони допустили порушення як на стадії підготовки польоту АН26, так і під час катастрофи. Зокрема, встановлено, що на борт літака були допущені сторонні особи, а саме курсанти-льотчики, що не мали досвіду в керуванні літаком. За словами Вадима Пріймачка, командир літака також не мав навичок керування літаком в нічний час.

Провину підозрюваних підтверджують результати проведеної експертизи. Але зараз немає процесуальних підстав для затримання Дроздова та інших двох підозрюваних.

Нагадаємо, трагедія сталася 25 вересня. Це був тренувальний політ - на судні перебували екіпаж і курсанти університету повітряних сил. Вижити вдалося одному хлопцю - В'ячеславу Золочевському. Ще один помер у лікарні. Урядова комісія з розслідування авіакатастрофи Ан-26, 22 жовтня, встановила причини аварії - це помилки пілотів, технічні несправності літака, а саме відмова системи ПРТ-24 (система "граничного регулювання температури"). 


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
... В шрафбат всех!
Відповісти
Останні новини
Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом: повідомили про підозру командувачу Повітряних сил та керівництву частини
18 грудень, 2020, 13:14