Патріарх Кіріл їде в Київ спецпоїздом. ФОТО. ВІДЕО

Патріарх Кіріл їде в Київ спецпоїздом. ФОТО. ВІДЕО
Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл разом із предстоятелями інших православних церков відправився в Київ спеціальним поїздом.

У поїзді розміщено триметровий хрест апостола Андрія Первозванного, принесений із Греції в Росію, Україну й Білорусь Фондом Андрія Первозванного, ‒ пише Українська правда.

«Велика подія відбувається на просторах історичної Русі. Ми святкуємо 1025-річчя Хрещення нашого народу. І це супроводжується дуже важливими діями», ‒ сказав патріарх журналістам у пʼятницю, 26 липня, на Київському вокзалі Москви.

Патріарх Кіріл назвав важливим те, що навколо великої спільнохристиянської святині – хреста Андрія Первозванного – зібралися предстоятелі й представники всіх помісних Православних церков, «щоб помолиться, згадуючи велике діяння князя Володимира, подякувати Господу за весь такий непростий, тернистий історичний шлях Руської православної церкви» і помолиться про те, щоб «Він милість свою схилив перед народами нашими у майбутньому».

Патріарх нагадав, що урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі почалися в Москві з богослужіння у храмі Христа Спасителя, а також із концерту на Красній площі, супроводжувалися спілкуванням глав Православних церков із керівництвом країни і «дуже важливими бесідами», які вони провели на теми, «які турбують увесь православний світ».

Той же літерний поїзд із предстоятелями Церков після Києва відправиться до Мінська і повернеться до Москви 30 липня.

Тим часом, директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс зазначив, що станом на 26 липня підтверджена участь президентів Росії, Молдови й Сербії у заходах із нагоди 1025-річчя Хрещення Русі. Він уточнив, що білоруська сторона не підтвердила участі Лукашенка у святкуванні.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
харя зажрана. велосипеда йому
Відповісти
Вот бы кто помог вознестись ему вместе с поездом
Відповісти
він від американців прячеться..старовинна російська забава..
Відповісти