У Ковелі ‒ проти перетворення міста на «столицю сміття Волині». ВІДЕО

У Ковелі ‒ проти перетворення міста на «столицю сміття Волині». ВІДЕО
У Ковелі громадськість стурбована перспективою будівництва сміттєпереробного заводу за технологією однієї з ізраїльських фірм.

Проект, запропонований українською інвестиційною компанією «Марконі», на думку ковельчан, лобіює міська влада, ‒ йдеться в сюжеті ТЦ «Ковель».

Ініціативна група скликала громадські збори та організувала пікет на площі перед міським будинком рад. Згодом протестувальники озвучили свої вимоги і на сесії Ковельської міської ради.

Ті, хто вийшов протестувати на площу, називають запропоновану ізраїльською фірмою «Arrow ecology» технологію переробки сміття експериментальною та небезпечною для здоровʼя ковельчан. Дії міської влади ‒ непублічними. А перспективу будівництва в Ковелі такого сміттєпереробного заводу ‒ спробою перетворити місто на «столицю сміття з усієї Волині».

Натомість міський голова Олег Кіндер стверджує: пропозиція від інвестиційної компанії «Марконі» навпаки дозволить місту вирішити проблему утилізації відходів та вивозу сміття. До того ж, підприємство поповнюватиме міський бюджет та створить для ковельчан 40 робочих місць.

По-різному трактують опоненти і питання участі громадськості в обговоренні проекту.

Пікетувальники прибули в сесійну залу міського будинку рад, де відбувалась 40-а сесія Ковельської міської ради. Резолюцію громадських зборів, де йшлося про те, що ковельчани не підтримують будівництво сміттєпереробного заводу інвестиційною компанією «Марконі» та вважають такий проект екологічно небезпечним, депутатам зачитав Сергій Кошарук.

За час проведення пікету громадські активісти зібрали понад 300 підписів на підтримку такої резолюції. Для пошуку компромісного рішення в пленарному засіданні оголосили перерву.

Після перемовин депутати пристали на пропозицію Олега Кіндера створити робочу групу з вивчення резолюції громадських зборів з пропорційним представництвом у ній депутатів та громадських активістів.

Також на запрошення фірми «Марконі» запропоновано делегації з фахівців та представників громадськості відвідати Ізраїль для ознайомлення із запропонованою «Arrow ecology» технологією переробки сміття.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі ‒ проти перетворення міста на «столицю сміття Волині». ВІДЕО
28 липень, 2013, 10:40