Як грабували луцький «Ювант»: подробиці

Як грабували луцький «Ювант»: подробиці
Зловмисники, які пограбували ювелірну крамницю в торговому центір "Ювант" у Луцьку, завчасно нейтралізували охоронців, які знаходились поблизу.

Про це пише "Вісник" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Нагадаємо, в ніч з 24 на 25 липня обікрали ювелірну крамницю у торгівельному комплексі «ЮВАНТ» у Луцьку.

Троє зловмисників у масках за допомогою складної драбини проникли у магазин розташований на другому поверсі, розбили зовнішній вітраж, викинули з вікна 200-кілограмовий сейф і зникли з ним у невідомому напрямку.

Зрозуміло, що провести таку зухвалу операцію безшумно і непомітно просто неможливо, тим більше територія центру та прилеглого до нього ринку знаходиться під цілодобовою охороною приватної фірми «Скорпіон-сервіс».

Зокрема, бандити заблокували двері у сторожців. Також одне з джерел стверджує, що частину охоронців нападники заскочили зненацька і зв’язали (цим можна пояснити, чому працівники «Скорпіона» не одразу змогли викликати міліцію).

Також пасивність сторожів пояснюють і тим, що вони не хотіла наразитися на небезпеку, адже, припускають, злочинці були ще й озброєні.

Професійно спрацювали грабіжники і у самій крамниці. Особливо це стосується демонтажу сейфа з коштовностями. Його зірвали з потужних металевих штифтів.

Викинувши сейф з другого поверху, бандити повантажили його в автомобіль. Увесь цей процес за фільмували камери відеоспостереження.

На записі видно, як грабіжники залишають територію парковки біля центрального входу у «ЮВАНТ» на автомобілі «Шкода».

Хоча на відео можна роздивитися й номери машини, проте вони мало чим допоможуть слідству, адже виявилися краденими. Нині запис детально аналізують правоохоронці. Але уже зрозуміло, що діяли професіонали.

На місці злочину грабіжники залишили драбину, кувалду, якою пробивали стіну, і сокиру.

Підприємець, крамниця якого постраждала від нальоту бандитів, з такою проблемою стикається не вперше. Кілька років тому пограбували його ювелірний магазин у місті Кузнецовськ Рівненської області. Тоді вдалося повернути усі цінності.

Збитки ж від пограбування у Луцьку ще підраховують. Остаточної суми ще не називають, але мова може йти про цифру з шістьма нулями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ювант
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
професійно веде бізнес охоронний та інший..
Відповісти
Охранники как объектов, так и просто на парковках никакой ответственности не несут. Максимум они способны только школоту разогнать и всё. А деньги так просто получают. Зачем они вообще нужны? Все там жирные, пропитые, без физ. подготовки
Відповісти
Прям бери і кіно знімай )))
Відповісти
я теж так подумав."14 друзів Оушена" получається.
Відповісти
подивимось як наша міліція працює. цікаво буде.
Відповісти
Охоронці - колишні животаті менти, прогнані з ментярні, яким вже в 25 років дірок на ремні не вистачало. Країна кованих грат і фізично деградованих охоронців спить. Щастя, що їх випустили живими. Високопрофесійне пограбування - навіть ніхто не пискнув. Сьогодні злочинний світ має освіту і неабияку професійну підготовку. Ще в період Великої американської депресії Теодор Рузвельт сказав, що непрофесійний злодій може викрасти з товарного вагона коробку цукерок чи пляшку віскі, а підготовлений професіонал викраде цукерки і віскі разом з вагоном і залізницею. Тож бо, бись "Ювант" не вкрали разом з його власником і цілим "Скорпіон-"СЕРВІСОМ".
Відповісти
Підприємець є депутатом міської ради й не підтримав ВВ при розгляді земельного питання?
Відповісти
А чому до сейфу не було підключено сигналізацію?Чи вона була? А група оперативного реагування проігнорувала інформацію з пульта? Чи на пульті проспали?
Відповісти
самі сигналізацію ставлять та обслуговують.і за охорону беруть гроші.яка ще крім сигналізації сигналізація?там і квартири і організації послугами охоронного того агенства користуються (всі з їхніми сигналізаціями) .з чим їх і вітаєм..
Відповісти
токарский поц
Відповісти
Дозволю собі заперечити - Токарський не поц, а кандидат...
Відповісти
Хто такий ВВ? Путін?
Відповісти
Я думаю падіння з другого поверху 200 кг-го сейфу мала б почути і охорона, яка патрулює в клітці...Стільки інформації є, щоб знайти злочинців...Міліція наша лайно...
Відповісти
багато питань тут і до охоронців і взагалі, як непомітно це все зробити можна було....
Відповісти
ювант взагалі відстойне місце
Відповісти