Вбивство мера Феодосії: подробиці, версії

Вбивство мера Феодосії: подробиці, версії
У Криму розслідують вбивство мера Феодосії: на Олександра Бартенєва напали в ніч з п'ятниці на суботу, напередодні Дня міста.

Вбивця з обрізом чекав 57-річного Олександра Бартенєва у дворі його будинку на вулиці Федько, пише «Сегодня».

«Бартенєв поставив машину й пішов до будинку. Як тільки він зайшов у під'їзд, його наздогнав злочинець і з відстані приблизно 1,5 м вистрілив у спину. Після цього між ними зав'язалася боротьба», - уточнив начальник кримської міліції Михайло Слєпаньов.

Від звуку пострілу біля другої години ночі прокинулися сусіди. Вони й побачили спливаючого кров'ю Бартенєва.

«Він не зміг піднятися до своєї квартири, знесилився і впав. У лікарню його відвезли на звичайній машині - «швидка» приїхала пізніше», - розповіли сусіди Бартенєва.

За словами сусідів, мер завжди ходив містом без охорони. У неділю ввечері, після трьох операцій, Бартенєв помер у реанімації Феодосійської міськлікарні. Позначилася стара хвороба: раніше у нього була серйозна онкологічна проблема.

Про смерть мера жителі та гості Феодосії дізналися ввечері на святковому концерті, присвяченому Дню міста. Народ був у шоці - дорослі і діти в розгубленості тихо розходилися з Привокзальної площі.

Міліція має прикмети вбивці. На місці злочину знайдено обріз мисливської рушниці та викрадена у мера барсетка - з документами, але без грошей.

«Ми розглядаємо всі версії, але схиляємося до грабежу», - заявив Михайло Слєпаньов.

На думку Геннадія Москаля, який двічі очолював роботу кримської міліції, про грабіж смішно говорити: «Вся справа в земельному переділі. Це - розплата з Бартенєвим за все, що він зробив чи не зробив у цій сфері».

Поховають Олександра Бартенєва, який був мером Феодосії з 2008 року, 30 липня на центральному кладовищі міста. Попрощатися з ним приїдуть мери кримських міст, соратники-регіонали, нардепи і керівництво Криму.

За останні три роки це вже четверте вбивство мера в Криму: у 2010-му убитий з автомата мер Новофедорівки Ігор Колодяжний, у 2011-му пострілом у серце з мисливської рушниці - мер Веселого Ігор Юшко. У 2013 році розстріляли з автомата мера Сімеїза Кирила Костенка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Этот "мэр" был достаточно известным в 90-х бандитом, промышлял в Банде "Белого", имел погоняло - "Майор". - Закономерный конец жизни для человека, сбившегося с пути праведного. Видимо - передали привет из 90-х.

Семье - соболезнования.
Відповісти
Починаючи з 2010 року, щорічно в Криму помирає по одному меру:
- 2010 рік - був вбитий мер Новофедорівки (Західне узбережжя) Ігор Колодяжний. В нього випустили 14 куль з автомату;
- 2011 рік - пострілом в серце з мисливської рушниці був вбитий мер Веселого (східне узбережжя) Ігор Юшко;
- 2012 рік - з третього поверху неврологічного відділення лікарні ім. Семашка був викинутий мер Малого Маяка (там найдорожча земля в Криму) Леонід Малик. До того його безуспішно пресували кримінальними справами - нічого не могли зробити;
- 2013 рік - з автомату був розстріляний мер Сімеїзу Кирило Костенко;
- 2013 рік - сьогодні був розстріляний мер Феодосії.
Відповісти
Останні новини
Вбивство мера Феодосії: подробиці, версії
29 липень, 2013, 08:30