Майже 90% волинян несвоєчасно сплачують за газ

Майже 90% волинян несвоєчасно сплачують  за газ
На Волині спостерігають невтішну ситуацію з розрахунками побутових споживачів за природний газ.

Станом на початок лютого заборгованість населення перед ТОВ «Волиньгаз Збут» складає 551,82 млн грн, - інформує пресслужба ТОВ «Волиньгаз Збут».

Зазначають, що 88% волинян порушують договірні відносини та несвоєчасно сплачують за блакитне паливо. Загалом боргові зобов’язання перед ТОВ «Волиньгаз Збут» має 222 тисячі волинян.

«Зараз ми перебуваємо на піку опалювального сезону. Це призводить до збільшення використання природного газу. У січні населення області спожило понад 29 млн кубометрів ресурсу. Разом з тим ми спостерігаємо й погіршення платіжної дисципліни. Найбільші суми боргують жителі великих міст – Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського», — зауважив директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

За його словами, працівники компанії постійно комунікують із несумлінними споживачами, надсилають їм листи-попередження з проханням погасити заборгованість. У разі ігнорування звернень на безвідповідальних клієнтів очікують судові позови.

Лише з початку 2021 року ТОВ «Волиньгаз Збут» передав до суду 262 справи на суму 844 тис. грн.

У компанії нагадують, що сплачувати рахунки за спожитий природний газ необхідно щомісяця до 25 числа.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Договори спочатку заключіть,а тоді "співайте",бо це шлях в нікуди.
Відповісти
Решта 10 % змінили постачальника і у них проблем немає.
Відповісти
А зарплати і пенсії які вони отримують, щоб своєчасно платити, про це не думали, а підвищувати ще тарифи планують! То хто вам платити взагалі буде?!
Відповісти
Газ-товар,договір-виключно індивідуальний(ЗАКОН)і матиме юридичну силу.То виконайте спочатку Закон,а не тішитесь своїми нікчемними бумажками(заява-приєднання),які не мають жодної юридичної сили.Але хто з вами заключить цей договір,оце ще питання...
Відповісти
Подобавляли,в платіжках за січень по 250 кубів по своїх розрахунках і платіть,а що лічильники вже не потрібні,чи що?Ми перейшли на дрова,а вони нам газ по своїх розрахунках за січень виставили,як росія(бери або плати).Шулєра ще ті!!!
Відповісти
Це називається соціальна справедливість в лапках. Той хто не вживає спиртні напої, планує створення порядної сім'ї, береже від потрясінь свою родину, шукає достойну роботу і заробітну плату, працює по 12 годин на добу, щоб заробити ту копійчину, прокормити своїх старих батьків, свою сім'ю, зібрати якусь копійчину для онуків, немаючі боргів, кожного місяця платить за комуналку, газ, електроенергію, отоплення, холодну і гарячу воду. Крім того не бажає, щоб у нього були борги по платежах, виявляється ще мусить платити за того дармоїда та алкоголіка, що живе за чужий рахунок, чужою працею. Я рахую це не правильно. Нехай кожний українець сам платить за свої комунальні платежі, і борги, які він створив від того, що займається пияцтвом, не працює, не бажає шукати роботу або засоби до існування. А тому, тим державним структурам, які призначають населенню пільги, субсидії до цієї проблеми треба підходити виважено і комісійно. Видавати субсидії сидячі в кабінеті по довідках, що надійшли, і не відвідувати сім'ї, які подали заявки щодо призначення субсидій та пільг, це у переносному значенні цього слова - злочин.
Відповісти
При чому тут напої,сімя,робота,зарплата...Ви купуєте товар(газ),обовязково(Закон)має бути індивідуальний лічильник і чітко по показнику сплачувати по тарифу на даний місяць.Але обовязково по індивідуальних(як і електроенергія)договорах(Закон).Все інше маніпуляції і шахрайство.Правда можете не купувати,якщо вам дорого,або купувати в іншого продавця(ринок).
Відповісти