Робота в Польщі: особливості, вакансії, зарплати і потрібні документи*

Робота в Польщі: особливості, вакансії, зарплати і потрібні документи*
За відомостями МЗС Польща щорічно працевлаштовує близько 2 мільйонів українців. З кожним роком число приїжджих працівників зростає, незважаючи на те, що уряд вимагає від підприємців давати роботу полякам.

Робота в Польщі для українців - можливість заробити пристойні гроші і не їхати далеко від батьківщини. Польща знаходиться максимально близько до України, адекватно ставиться до мігрантів і надає можливість подорожувати.

Робота в Польщі для українців дає можливість отримувати від 2400 злотих на місяць, що за українськими мірками досить високий заробіток. Мігранти поділяються на дві частини: одні їдуть просто заробити, інші - хочуть влаштуватися на роботу і переїхати жити до Європи.

Чому українці шукають роботу в Польщі?


Причин працевлаштування закордоном кілька:

1. Високі зарплати. Дохід українця становить від 2400 до 4000 злотих, що досить багато, як для України. Поляки за такі гроші працювати не хочуть тому, що рівень постійного життя в Польщі вище і витрати більше.

2. Розташування країни. Польща знаходиться не так далеко від України, їхати недалеко і схожу мову. В країні мігранти часто зустрічають своїх земляків і не відчувають себе чужими.

3. Можливість поїздок. У вихідні дні можна покататися по країні або поїхати в іншу країну Європи. Це доступно і не створює складнощів.

Як знайти роботу в Польщі українцеві?

Варіанти пошуку роботи два:
1. Самостійно з використанням польських сайтів з працевлаштування, інформації з МЗС, особистих переговорів. Але, для таких пошуків потрібно знати польську і англійську мови.

2. Пошук через кадрові агентства. Якщо ви співпрацюєте з компаніями, то можете вибрати вакансію зі списку в базі, для цього не потрібно знати мову або спілкуватися з роботодавцем до моменту працевлаштування. Кадрове агентство допомагає зібрати документи і правильно оформити договір про співпрацю.

Які вимоги до іноземців, яка робота пропонується?


Часто вакансії для українців пропонуються в сфері фізичної праці. Тут не обов'язково говорити польською або англійською, мати певну освіту.

Потрібно відповідати мінімальним вимогам роботодавця:

• Вік від 20 до 55 років;

• Відсутність шкідливих звичок;

• Стабільне психологічне здоров'я і витривалість;

• Можливість працювати по 10-12 годин на добу;

• Наявність закордонного паспорта, відкритої трудової візи.

Додаткові документи для кожної спеціальності свої.

Що пропонують роботодавці іноземцям?


Заробітна плата на такі вакансії від 2400 злотих на місяць. Роботодавець може надавати безкоштовно або частково компенсувати житло. Харчування може бути безкоштовне або за свій рахунок, іноді персонал годують обідами.

Робота проходить на підставі трудового договору, в якому прописуються всі пункти, які стосуються роботи і виплат. Перед тим, як підписати папери рекомендується повністю прочитати документ і переконатися, що в нього включили всі важливі дані.

Якщо ви влаштовуєтеся на роботу через агентство, то знижуєте ризик шахрайства. Кадрові компанії не працюють з підприємствами, які обманюють свій персонал.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.