Лучанка влаштувала етно-показ одягу під Києвом. ФОТО. ВІДЕО

Лучанка влаштувала етно-показ одягу під Києвом. ФОТО. ВІДЕО
У Пирогово під час фестивалю «Етно Толока» проводила майстер-класи з вибійки, виготовлення та демонстрації колекції одягу волинська художниця і дизайнерка Тетяна Мялковська.

Впродовж 3 днів проходив творчий процес : індивідуальний викрій суконь з тканини, орнаментальне декорування в техніці вибійки (вирізаними формами з картоплі), пошиття та демонстрація колекції на етно-показі, ‒ пише на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Тетяна Мялковська.

Тканину для одягу виготовляють там же: пані Олена ткати не припиняла. Це все, що вона вміє. Її верстатові вже понад 100 років.

«Кожна ниточка має своє місце в отаких петельках, кожна нитка, в мене їх тут 420 ниток. Коли я натискаю дві підніжки, частина ниток іде уверх, частина іде у низ получається такий зев, я прокидаю човник з нитками і прокидаю другий човник і лядаю, прибиваю ниточку туди», ‒ пояснює ткаля Олена Шкрібляк-Прокопю’к.

Вже над готовою тканиною чаклує дизайнер Тетяна Мялковська. Із волонтерами звичайною картоплею та акрилом вони відтискають вибійку. Кола, трикутники, хвилясті лінії та тварини ‒ мотиви орнаменту дуже прості.

Сукні із візерунками сохнуть просто неба. Як тільки фарба вхопиться, одежа готова.

Загалом вийшло два десятки суконь. До виходу на подіум лишаються лічені хвилини. Речі дизайнер закінчує по дорозі. Дефіле - те, задля чого й створили фестиваль, аби показати щоденне вбрання українок.

«Для того, щоб не ходити оголеною, щоб чимсь прикрити тіло, але щоб то було вільно, щоб добре в ньому спалося, зранку до худоби ходилася, тепер це молодіжний одяг, доволі еротичний, літній, фестивальний, тому такий вибраний мотив», ‒ розповідає дизайнер Тетяна Мялковська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Страшні шмотки. Візерунки круті, але на мішках.
Відповісти
на Волині були кращі малюнки
Відповісти
Останні новини
Лучанка влаштувала етно-показ одягу під Києвом. ФОТО. ВІДЕО
09 серпень, 2013, 11:52