Як правильно обрати рибальські аксесуари*

Як правильно обрати рибальські аксесуари*
Риболовля — це не просто хобі. Для багатьох чоловіків, а часом і жінок, це спосіб життя, улюблена справа та привід гарно та з користю провести вільний час. Для цього заняття немає вікових обмежень, не потрібні спеціальні погодні умови — хоч влітку, хоч взимку Ви можете відправитися на улюблений ставок або річку та провести годину-другу з улюбленими рибалівськими принадами. Які снасті оптом від Fish Opt придбати в Україні?

Спінінги


Для будь-якого виду лову на спінінг потрібно правильно підібрати снасть, зокрема вудилище. Спінінгові вудилища бувають штекерними й телескопічними. Для транспортування більш зручні - телескопічні спінінги, але лад таких вудилищ не завжди відповідає вимогам до сучасних снастей і способів лову, спостерігаються проблеми з роботою нижніх колін ті нерівномірність вигину. Більш професійною вважається штекерний тип.
Існують різні параметри, за якими вибирають спінінг:
• лад,
• тест,
• довжина.

Важливою характеристикою спінінга є тест. У багатьох випадках нижня межа дорівнює тесту по чутливості (мінімально можлива вага приманки), а верхня межа — тест по ввезенню (межа ваги, який не слід порушувати для збереження вудилища).

Асортимент спінінгів, пропонованих на риболовецькому ринку дуже широкий, ціна на дані снасті варіюється в залежності від використовуваних матеріалів і фурнітури. Початківці-рибалки можуть купити свій перший рибальський інструмент досить дешево. Також в Україні є спеціалізовані магазини, що пропонують купити снасті не тільки в роздріб, але й оптом.

Поплавкова вудка


Вудка з поплавком — усім відомий і простий рибальський атрибут. Основі складові частини — вудилище, волосінь для лову риби, поплавок і грузило. На кінці волосіні знаходиться гачок для приманки. У момент клювання, рибалка відчуває, коли сама риба проковтнула наживу. Саме час підсікати — зробити різкий рух вудилищем.

Такою вудкою рибалка може ловити недалеко від себе (зимова ловля, ловля з човна, з мостів тощо). Спортивною вважають риболовлю, що перевищує довжину вудилища у 2 та більше разів, це так званий дальній кидок. Поплавкова вудка — універсальна снасть, бо за допомогою неї рибалка можна обловлювати будь-яку точку водойми: дно, поверхню води, поблизу берега або за кілька метрів від нього. Придбати в Україні поплавкові вудки різних виробників можно в роздріб та оптом, адже такий девайс дуже зручний та багатофункціональний.

Фідерна снасть


Лов фідером належить до донних способів вудіння мирних риб. Добре ловити фідерними вудками лящів, карасів, плотву, язів, коропів, густеру і т.д. В основному ловлять коропових представників на річках, озерах, водосховищах.

Головною відмінністю від класичної донної снасті є годівниця. Вона доставляється фідерним вудилищем на точку лову з періодичністю 5 хвилин. Кожні 5 хвилин потрібно робити закиди, незалежно від того було клювання чи ні.

Кидки повинні бути точними, в одне те саме місце. В цьому і полягає суть фідерної риболовлі. Гачок використовується завжди один. Причому його розмір зазвичай починається з 10-го номера, а закінчується 22-м. Якщо ловлять коропа, використовують коропові гачки, вони трохи більші за розміром.

Фідерні вудилища діляться по тесту, класу, строю і довжині, як і спінінги. Тест означає максимально допустиму вагу, що закидається у годівниці. Виробники страхуються і занижують тест. Наприклад, якщо на бланку написано 100 грамів, то це означає, що реальний тест буде мінімум 120. Насправді закидають і набагато важчі годівниці. Ідеальною буде годівниця з підгодовуванням, вага яких становить від 60 до 80% тесту вудилища. Такі годівниці летять на більшу відстань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно обрати рибальські аксесуари*
13 червень, 2021, 17:06