На Волині відбудеться автопробіг-протест

На Волині відбудеться автопробіг-протест
У Нововолинську відбудеться автопробіг проти Закону "Про утилізацію транспортних засобів".

Захід запланували на 23 серпня, п'ятницю, - пише Нововолинський інформаційний портал.

Старт о 12:00 від АЗС ОККО, що в районі кільцевої дороги у львівському та іваничівському напрямках.

"При собі мати: прапори, плакати та обов'язково перевірений звуковий сигнал.

Такі акції протесту автомобілістів будуть проведені по всім містам України", - повідомляють організатори.

Довідка

Як пише RIA.ua, платити утилізаційний податок будуть особи, які ввозять на митну територію України транспортні засоби (далі - ТЗ) та кузови у митному режимі імпорту; ті, хто здійснює виробництво ТЗ на території України; а також ті, хто купує ТЗ у осіб, які не є платниками цього податку.

Українські підприємства, що виробляють автомобілі по повному циклу виробництва («ЗАЗ» і «Богдан»), звільняються від сплати податку, але зобов'язуються утилізувати автомобілі своїми силами.

Цікаво, що Закони пояснюють ставки та об'єкти оподаткування; дають визначення платників податку; тих, хто може здійснювати переробку авто і що для цього потрібно; описують вимоги до пунктів прийому та переробки; пояснюють порядок ведення реєстру авто, з яких сплачено збір і тих, хто від його сплати звільняється. Але при цьому в них немає і слова про те, коли необхідно відправляти автомобілі в утиль. Тобто закони, офіційною метою яких є «забезпечення екологічної безпеки, охорони навколишнього середовища, життя і здоров'я громадян» чомусь не дають визначення цієї самої загрози, від якої необхідно позбавити українців - ні віку, ні стану, ні будь-яких інших ознак «шкідливих »автомобілів в Законах не вказано.

ВАЖЛИВО: Утилізаційний збір не потрібно платити з тих автомобілів, які «були вперше зареєстровані та / або перереєстровані до 1 вересня 2013 року».

Нагадаємо, що утилізаційний збір вираховується з базової ставки (5500 грн.) Плюс коефіцієнт в залежності від об'єму двигуна:



Обидва закони, які впроваджують і регламентують процес переробки транспортних засобів, опубліковані у виданні «Голос України» від 7 серпня 2013 року.

Закон 421-VII «Про утилізацію транспортних засобів» набув чинності 8 серпня, а Закон 422-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» набуде чинності 1 вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що зробити, щоб його не прийняли, а то такі акції ,на мою думку, малоефективні?
Відповісти
Останні новини
На Волині відбудеться автопробіг-протест
19 серпень, 2013, 08:22