За місяць треба зібрати 100 тисяч доларів: 10-річна онкохвора волинянка потребує допомоги

За місяць треба зібрати 100 тисяч доларів: 10-річна онкохвора волинянка потребує допомоги
Від початку літа в туристичній Анталії маленька українка з НововолинськаНастя Трофимюк лише споглядає на море з вікна палати турецької лікарні. У десятирічної дівчинки виявили рак крові. Про це інформує "5 канал".

В Україні її не змогли вчасно забезпечити лікуванням, нарікають батьки. Тож вирушили за кордон. За місяць Насті повинні зробити трансплантацію кісткового мозку. Її вартість – понад 100 тисяч доларів. Родина Трофимюків звертається за допомогою. Адже саме завдяки українцям Настуся вже змогла пройти дороговартісну хіміотерапію.

10-річна Настя пише ікону Архангела Михаїла – переможця у битві з нечистю. Дівчинка переконана, вона також здолає рак крові.

"Мене навчила мама малювати, я розмальовувала і малювала", – каже Анастасія Трофимюк. Наприкінці квітня через раптову температуру і слабкість у Насті взяли аналіз крові. Коли родина Трофимюків почула діагноз – гостра мієлоїдна лейкемія – мерщій із Волині приїхала до столичного Охматдиту.

"Прийшов лікар. Сказала, що, на жаль, зараз у відділенні на четвертому поверсі немає місць. Що потрібно почекати. Ми зрозуміли, що потрібно діяти. Щось робити. Тому що бластні клітини ділилися дуже швидко в Насті. В неї при надходженні в Охматдит було 18%. При виписці в неї було вже 53%", – наголосила мати Анастасії Юлія Трофимюк.

Попри прострочений закордонний паспорт Насті та відсутність того дня у продажу квитків до Анталії, батьки дівчинки терміново здали тест на коронавірус і вирушили до аеропорту. І далі сама доля почала допомагати, переконана Юлія. Таксист привіз результати тесту, працівники паспортного столу за годину зробили новий документ. А пілот літака, коли помітив жінку у сльозах, просто не зміг пройти повз.


У Туреччині Настя почала проходити перший курс хіміотерапії. Його вартість – майже 20 тисяч доларів. Ці кошти в родини були. А ось на три наступних курси назбирати допомогли українці.
Нині родина Трофимюків знову просить допомоги. Адже лікарі констатували: без трансплантації кісткового мозку – не обійтися. До вересня треба назбирати понад 100 тисяч доларів.

Вже два місяці минуло відтоді, як Настя прилетіла до Анталії. З вікна лікарні видно узбережжя Середземного моря. Утім дівчинка навіть і не мріє в ньому поплавати до завершення лікування. Нині – понад усе хоче повернутися до рідного Нововолинська. Щоби обійняти дідуся з бабусею та рідних сестричок.

Реквізити картки мами Насті:


5168742729599427 Юлія Трофимюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.