«Ворскла» – «Волинь»: напередодні

«Ворскла» – «Волинь»: напередодні
Матч луцької «Волині» та полтавської «Ворскли» стане протистоянням вчителя та учня: нинішній наставник полтавчан Василь Сачко п'ять років відіграв у «Волині» Віталія Кварцяного.

23 серпня о 11:00 «Волинь» відлетіла із Рівного до Полтави, де 24 серпня зіграє проти «Ворскли», - повідомили у клубній прес-службі.

Головна інтрига матчу, звісно, пов’язана із тренерами обох команд. Віталій Кварцяний колись знайшов для великого українського футболу Василя Сачка, який став головною «зіркою» і бомбардиром «Волині» минулого десятиліття, а нині доріс до посади керманича клубу УПЛ. Приятельські стосунки на кшталт вчителя й учня, утім, не завадять жорсткій боротьбі обидвох команд на полі.

Мало хто думав, що «Ворскла» стартує так добре. Особливо після того, як був відправлений у відставку Сергій Свистун. Небагато людей вірило, що ще недосвідчений Сачко зможе вирулити ситуацію. Але «Ворскла» уникла масового відходу гравців, виконавці йшли з команди за ініціативою нового головного тренера. Це стосується Вовкодава, Чичикова, Пєскова і ветерана Долганського.

Водночас із «Кривбасу» прийшов Дедечко, з «Говерли» Олег Міщенко й обидва футболісти стали справжніми лідерами атаки «Ворскли» Сачка. Відзначимо й стабільний склад полтавчан - за перші шість турів на поле виходило лише 17 виконавців, вісім з них всі матчі починали в стартовому складі.

Крім того, ймовірний козир «Ворскли» - хороша фізична підготовка. А ще – необхідність брати очки у найближчих турах, бо у вересні команду чекають поєдинки із «Шахтарем», «Динамо», трохи пізніше – «Металістом» і «Дніпром».

Статистика матчів між «Ворсклою» і «Волинню» зовсім ненабагато на боці лучан. Всього зіграно в чемпіонатах України чотирнадцять матчів. Чотири рази виграла «Ворскла», шість матчів за «Волинню», чотири рази зафіксовано нічию. Різниця забитих і пропущених голів − 14:12 на користь «Ворскли».

Прикметно, що найкращим бомбардиром в очних зустрічах цих команд є Василь Сачко. У складі «Волині» нинішній тренер «Ворскли» забив полтавчанам тричі, а в складі «Ворскли» відзначився у воротах «Волині» двічі (причому обидва рази – у пам’ятному і сумному для лучан липневому матчі 2010 року – 0:4).

Торік в липні вдома у Луцьку та в жовтні у Полтаві «Волинь» перемогла з однаковим рахунком 1:0. Щоправда, тренери в цих матчах в обох командах були інші. «Волинню» керував Анатолій Демяненко, а «Ворсклою» - у першому матчі Вадим Євтушенко, другому – Сергій Свистун.

Травмованих у складах обох команд немає, а от по трьом гравцям у складах обох команд слід остерігатися ймовірної дискваліфікації за чотири попередження. Нині по три картки в пасиві «ворсклян» Даллку, Дедечко і Маркоскі та «хрестоносців» Масло, Шершуна і Шикова.

Телетрансляція на каналі «Футбол», початок о 16.30.

Поєдинок обслуговуватиме суддя Сергій Скрипак.

Молодіжні склади зіграють сьогодні о 18:00 на полтавському стадіоні «Лтава».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ворскла» – «Волинь»: напередодні
23 серпень, 2013, 11:49
Обрали сім символів Луцька
23 серпень, 2013, 11:21