Секрети вибору меблевої фурнітури*

Секрети вибору меблевої фурнітури*
Одним із незамінних елементів будь-якого меблевого виробу є фурнітура. За її допомогою можна сформувати гармонійний інтер'єрний образ, підкреслити індивідуальність. Слід уважно поставитися до купівлі, щоб вибрати дійсно довговічний, функціональний і зручний в експлуатації товар. Як це розумно зробити, читайте далі.

Види меблевої фурнітури


Меблева фурнітура буває зовнішньою та кріпильною.

До першого типу належать вироби, які встановлюються на лицевій стороні меблів. Це ніжки, декоративні накладки, ручки та багато інших предметів, що мають стилістичний напрям. Зі свого боку, ніжки поділяються на опори (фігурні ніжки класичного формату), цоколі (суцільні опорні планки), настінні фіксатори (для навісного кріплення). Ручки класифікують за формою: скоба, крапля, кнопка, кільце, рейлінг.

Друга категорія охоплює петлі, куточки, скоби, стяжки, напрямні (телескопічні або роликові), підіймачі та дотягувачі – усе те, що призначене для відкриття та закриття, висування й підіймання панелей.

Критерії вибору меблевої фурнітури


Існують кілька критеріїв вибору допоміжних частин і деталей, на які необхідно звернути увагу.

• розташування. Лицева фурнітура повинна бути ефектною й естетичною, а кріплення – надійними, якісними;

• якість виконання. Вимога доречна і для матеріалу (зверніть увагу на сплав, з якого зроблена деталь), і для зовнішнього вигляду (покриття повинне бути рівномірним, без вад і подряпин, написи та малюнки – чіткими) функціональних елементів меблів;

• практичність. Наприклад, матеріали для ванної кімнати повинні витримувати умови підвищеної вологості, а для кухні – не псуватися від перепадів температур і зберігати привабливий зовнішній вигляд;

• функціональність. Це стосується всіх рухомих механізмів (напрямні, замки, дотягувачі). Справні механізми працюють плавно, без гальмування, чітко фіксуються;

• дизайн. Фурнітура повинна відповідати загальному стильовому напрямку та гармонійно вписуватися в інтер'єр.

Також важливий виробник. Краще віддати перевагу перевіреній торговій марці, що гарантує якість виробів.

Секрети дизайнерського підбору допоміжних елементів


Щоб зробити правильний вибір фурнітури, слід ознайомитися з рекомендаціями дизайнерів:

1. Оскільки найпоширенішою в оформленні меблів є металева фурнітура, можна вибрати речі з імітацією бронзи, золота, латуні, срібла. Найбільш популярні варіанти – хром і золото.

2. Необхідно враховувати особливості темпераменту людини, яка користуватиметься цією фурнітурою. Наприклад, для активної та енергійної особи краще брати пружинні петлі й різні дотягувачі, а врівноваженій і спокійній буде достатньо й більш економічної пропозиції.

3. Частота використання предметів інтер’єру теж повинна враховуватися. Так, меблі, які експлуатують багато разів на день, повинні мати надійну й міцну фурнітуру, а ось менш «популярні» побутові речі не обов'язково обладнувати дорогими механізмами.

Не менш важливо звернути увагу на дизайн інтер’єру, перш ніж купувати меблеву фурнітуру.

Класика найбільш популярна та передбачає стримані тони й натуральні матеріали. Наприклад, якщо в такому стилі оформлена кухня, то доречно використовувати ручки у вигляді кілець або скоб. Актуально також застосовувати зістарені матеріали.

Прованс або кантрі – завжди легкість і вінтажність. Тут доречні порцелянові або дерев'яні ручки-кнопки. Якщо ручки з дерева, то вони повинні відповідати кольору фасаду, а порцелянові контрастно виділятися на тлі шафи чи комода. Також у стилі кантрі краще використовувати фактурні ручки-скоби з матового металу й дерева.

Лофт – це велика кількість вільного простору та збереження у приміщенні промислових деталей. У такому випадку можна використовувати будь-які варіанти фурнітури. Головні вимоги – функціональність і спокійний дизайн.

Східний стиль передбачає яскраву, контрастну металеву фурнітуру з імітацією рослинного візерунка.

У сучасних напрямках – хай-тек, модерн, мінімалізм – важливі не стільки деталі, скільки гармонія загального образу приміщення. Тут на першому плані функціональність і непомітність. Вбудовані та сенсорні ручки – найкраще рішення.

При виборі меблевої фурнітури враховуйте не тільки ціну, зовнішній вигляд, але й комфорт, зручність користування. Пошукайте інформацію про виробників, купуйте тільки якісні допоміжні матеріали з тривалим терміном служби!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.