Сезон заготівлі у розпалі: чи подорожчає цьогоріч волинський цукор. ВІДЕО

Сезон заготівлі у розпалі: чи подорожчає цьогоріч волинський цукор. ВІДЕО
На Волині триває сезон заготівлі буряків. Цього року на сільгосппідприємствах посіяли понад 8 тисяч гектарів цукрових буряків.

Це стільки ж, як і торік, але ціна цукру все одно зросте – розповів Суспільному начальник відділу обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш.

Заготівля буряків на Волині розпочалась 21-го вересня. Нині вантажівки з цукровими буряками приймають на цукровому заводі у Луцьку.

Що п'ять хвилин до цукрового заводу в Луцьку приїздять вантажівки із сировиною. При в’їзді авто зважують, кожне третє направляють на забір для лабораторного дослідження буряків на цукристість і забруднення. Далі відвантажують, розповідає оператор бурякоукладальної машини Олександр Заболоцький.

На цукровому заводі в Луцьку цього сезону планують переробити орієнтовно 300 тисяч тонн буряків, розповів його керівник Василь Муха. Каже, більше 70 % складової ціни на цукор – вартість енергоносіїв. Тому цього року здорожчає переробка цукрових буряків для заводу і зросте ціна на готову продукцію.

"Ми пропонуємо зараз два варіанти : або як давальницька сировина. Господарство отримує зі свого буряка певну кількість цукру, певну кількість ми отримуємо, або навіть пропонуємо заплатити за переробку і отримати весь цукор зі свого буряка. Є різні варіанти", – додає Василь Муха.

Суспільне побувало на цукровому заводі, поспілкувалося з водіями та представниками сільськогосподарських підприємств області.



Як розповів начальник відділу управління агропромислового розвитку області Олександр Книш, станом на 29 вересня в області вже зібрали цукрові буряки з 1,5 тисячі гектарів. З його слів, цього сезону врожай має високу цукристість, але вартість цукру зросте через здорожчання енергоносіїв. Збір цукрових буряків планують завершити до початку листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сезон заготівлі у розпалі: чи подорожчає цьогоріч волинський цукор. ВІДЕО
30 вересень, 2021, 07:31