У Ковелі після приєднання 14 сіл вирішують, кому належатиме земля

У Ковелі після приєднання 14 сіл вирішують, кому належатиме земля
Мер Ковеля Ігор Чайка вважає, що до Ковеля приєднали 14 сіл невдало, тож тепер місту доводиться залагоджувати й земельні питання.

Про це розповів Ігор Чайка в інтерв’ю ІА «Волинські новини».

«14 сіл – це п'ять сільських рад, створено чотири старостинські округи. До липня ми взагалі нічого не мали права робити з землями, а тепер вже другу сесію затверджуємо документацію щодо ділянок, виділених попередньою каденцією депутатів колишніх сільських рад. Поки що ми затвердили лише частину документів, на наступну сесію знову їх виносять на розгляд. Раніше ж у Ковелі не було земель сільськогосподарського призначення, і поки що ми не мали з цим справи. Але в нас працює земельна комісія, я вважаю, дуже фахово. Вона розбирається в кожному конкретному випадку. Поки що ми жодних земельних ділянок не виділяли, а закриваємо незакриті питання ліквідованих сільських рад», - сказав Ігор Чайка.

Також мер Ковеля додав, що приєднання населених пунктів зроблено невдало, зокрема, це стосується самих територій сіл і міста.

«У нас є будинок, де одна квартира перебуває в Дубівській громаді, а решта – в Ковельській. Є сільради, які глибоко зайшли на територію міста, але їх не приєднали. Наприклад, вулиця Кияна (колишня Ватутіна). Це територія міста, а земля – Дубівської громади. Люди зареєстровані в Ковелі, брали участь у виборах міського голови, а живуть на території Дубівської сільської ради. Вони приходять до нас, кажуть: «Ми - ваші», а ми нічого не можемо зробити. Натомість в нашій громаді є сільрада, яку приєднали директивним способом, – Тойкут, що за 23 кілометри звідси»,- сказав Ігор Чайка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.