Що подорожчає з 1 вересня в Україні

Що подорожчає з 1 вересня в Україні
З вересня 2013 року сигарети, алкоголь, імпортні автомобілі зростуть у ціні через введення нових акцизів та екологічного податку.

Із першого вересня спиртне та тютюн прикрашатимуть новими акцизами. Вони будуть дорожчими, із суперзахистом та різнокольоровими. Акциз міститиме графічний елемент - квадратик, в якому зашифрована оcновна інформація про продукт, повідомляє ТСН.

«Продукція подорожчає, але підстав для суттєвого подорожчання продукції немає, тому що марка подорожчає алкогольна на 16 копійок, а цигарок - на 9 копійок», - повідомила фахівець із Міністерства податків та зборів Валентина Бондаренко.

Утім, наскільки здорожчає продукт на полиці - це вже на совісті виробників. У Міндоходів із новими марками очікують, що з тіні вийде 10% продукції, а до бюджету прийде до 300 мільйон гривень.

Гроші до бюджету привезуть й автомобілі. І не вітчизняні, а закордонні. Адже з першого числа з імпортерів авто стягуватимуть екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Сума залежить від об’єму двигуна.

За автомобіль із літровим двигуном слід викласти 4730 гривень, за дволітровий - 7370 гривень, понад 3,5 л - більше 30 тисяч 250 гривень. Водночас щоб придбати авто після першого числа, слід відкрити рахунок у банку.

З вересня починає діяти гранична сума готівкових розрахунків. Тепер під час купівлі-продажу машини, квартири чи іншого товару, які дорожчі 150 тисяч гривень, гроші слід перераховувати на поточні рахунки. У Національному банку, запевняють, що від цього поменшає шахраїв, люди більше користуватимуться гривнею, а комерційні банки не накручуватимуть вартість своїх послуг.

Принаймні з останніми над цим саме працюють. Фахівці з нерухомості у свою чергу вже попередили, що оформлення угод купівлі-продажу подорожчає, а наскільки - залежатиме від банку. Проте людям радять не панікувати, а просто почекати.

Бо вже звернулися до Нацбанку з пропозицією збільшити суму безготівкового розрахунку за нерухомість до 400 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
это радует
Відповісти