«Червона» зона у Луцьку: що змінилося і куди ми змогли зайти без ковід-документа. ЕКСПЕРИМЕНТ

«Червона» зона у Луцьку: що змінилося і куди ми змогли зайти без ковід-документа. ЕКСПЕРИМЕНТ
Від сьогодні, 8 листопада, на Волині діє червоний рівень епідемічної небезпеки. Це означає, що на території області мають діяти певні обмеження.

Зокрема, вхід у торгово-розважальні центри, кафе, бари, кінотеатри, салони краси тощо можливий лише за наявності у відвідувачів «зеленого» COVID-сертифікату, цифровий сертифікату про негативний результат тесту на коронавірус чи про одужання. Більше того, у 100% персоналу цих закладів теж повинні бути вказані ці документи.

Інформаційне агентство ВолиньPost перевірило, чи насправді діють такі обмеження і чи перевіряють наявність необхідних документів. Як звичайні відвідувачі ми спробували зайти у різноманітні заклади міста.

Тож, спочатку приїхали у ТРЦ «ПортСіті». Тут, як і повідомляли виданню раніше, на вході у нас запитали про наявність ковід-документів. На дверях до ТРЦ розмістили інформацію про нові правила для відвідувачів.



У приміщенні разом з охороною закладу була присутня й поліція, яка пояснювала невдоволеним новими правилами відвідувачам законність таких вимог.



Зауважимо, що для того, аби зайти до гіпермаркету «Там-Там» ковід-документи не потрібні, оскільки основна група товарів тут - продовольча.

Наступною локацією став розважальний центр «Промінь». На дверях тут теж розмістили інформацію про режим роботи у «червоній» зоні. З-поміж іншого, тут зназначають про необхідність мати при собі ковід-документи. Щоправда, коли ми спробували зайти до РЦ приблизно в 11 годині, про них у нас ніхто не запитав й ми вільно потрапили всередину закладу.



На дверях ЦУМу також інформують про зміни. Тут написали, як саме працює кожна зона – «Сільпо» (вхід для всіх лише у масці), усі магазини (усі працюють за графіком, всіх лише з ковід-документами), кафе «Пузата хата» (працює з 10 до 20 – «доставка, самовиніс та обслуговування вакцинованих»). На вході до ЦУМ у нас запитали про наявність сертифіката, але не перевіряли, повірили на слово, як і іншим відвідувачам, що заходили разом з нами. Натомість у кафе «Пузата хата», що в ЦУМі, сертифікат таки перевірили.



У кафе «Львівські круасани», що на вулиці Винниченка, при замовленні у нас запитали про наявність ковід-документів, але на слово не повірили, наявність сертифіката перевірили. Аналогічною була ситуація у кав’ярні «Капучіно» на вулиці Лесі Українки.



Мережа «Сім23» заборонила споживати їжу у фудзонах своїх супермаркетів, а стакани для гарячих напоїв тут, як і під час першого локдауну, видають окремо кожному покупцю, а не ставлять поруч з кавовими апаратами.



Без проблем і запитань про ковід-документи вдалося також телефоном записатися на манікюр до одного з салонів у центрі міста.

Додамо, що під час «червоної» зони заборонені масові заходи, зокрема – концерти. Тож на вході до драмтеатру відвідувачів інформують про те, як і де перевірити, чи подію скасували, повернути квиток тощо.



Окрім того, у драмтеатрі діє пункт вакцинації населення від коронавірусу – тут чимала черга. Станом на 11:30 приблизно пів сотні людей очікували на щеплення.



Без обмежень у «червоній» зоні карантину можуть працювати АЗС, банки, пошта, ветеринарні клініки та магазини, аптеки та продовольчі магазини.

Нагадаємо, поліція Волині повідомила, що правоохоронці перевірятимуть наявність ковід-документів у тих місцях, працівники і відвідувачі яких повинні їх мати.

За порушення правил, що діють у «червоній» зоні епіднебезпеки, законодавством передбачено штрафні санкції в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. У кожному окремому випадку сума штрафу визначатиметься в судовому порядку.

У разі виявлення несправжнього сертифіката про вакцинацію особі загрожує штраф до 850 гривень, арешт строком до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2 років.

За виготовлення й поширення підроблених документів про вакцинацію правопорушники можуть розраховувати на штраф у розмірі 17 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до 5 років.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маразм
Відповісти
В Порт Сіті поставили на вході два "Джимі" які два слова до купи зв'язати не можуть...
Ось і весь порядок...
Відповісти
Редакція звичайно могла б звичайно замість простого входу виходу поговорити з поліцейською послухати на які закони вона ссилається і т.д Але ж журналістика в нас не для того.
Відповісти
А чого не перевірили транспорт? Людей, як оселедців у бочці, та ще й без масок!!!
Відповісти
А яке право має поліція і охоронці перевіряти ковід сертифікат, результати аналізу чи довідку? А як же лікарська таємниця? Вони не мають права!
Відповісти
"У приміщенні разом з охороною закладу була присутня й поліція, яка пояснювала невдоволеним новими правилами відвідувачам законність таких вимог." А чому законність вимог? Постановність вимог, вони ж діють згідно постанови а не конституції
Відповісти
"У приміщенні разом з охороною закладу була присутня й поліція, яка пояснювала невдоволеним новими правилами відвідувачам законність таких вимог." А чому законність? Постановність правильно. Вони ж діють згідно постанови а не закону України
Відповісти
В драмтеатр з чорного входу черга на експериментальний укол.Драма і комедія...Примусово"добровільна", сами жеж підпишуть те,що не знають.І поїдуть у Польщу, де уколи на кладовище, або в Австрію, де колять в борделях. О часи, о логіка...Ничого не дівує, ні?
Відповісти
Обслуговування вакцинованих...Це як з якогось фільма фантастичного про зомбі-апокаліпсис...Якщо люди зараз не зупинять це, то будуть пожиттєво носити з собою папарці про вакцинацію від ковіду, від сказу, від глистів, про те що сусіди здорові, про те що вас не викрадало НЛО... Люди, схаменіться, треба припинити це П...Ц
Відповісти
Те,що зображено на останній світлині передбачила Ванга давно ,люди будуть стояти в черзі за смертю .
Відповісти
Останні новини
«Червона» зона у Луцьку: що змінилося і куди ми змогли зайти без ковід-документа. ЕКСПЕРИМЕНТ
08 листопад, 2021, 13:09