Agile: найефективніші способи управління командою*

Agile: найефективніші способи управління командою*
Agile, або гнучка методологія розробки, — це техніки та практики, які націлені на те, щоб прискорити роботу команди й зробити її ефективнішою. Майже всі техніки зводяться до того, щоб розбити великий обсяг роботи на кілька підзадач чи етапів (ітерацій). Згідно зі звітом VersionOne, 94% організацій зі сфери розробки програмного забезпечення дотримуються Agile. Переходьте за посиланням https://mc.today/blogs/retrospektiva-v-scrum-kak-nauchit-komandu-ne-boyatsya-smotret-nazad/ і дізнаєтесь техніки, які ви можете взяти на озброєння для оптимізації роботи своєї команди.

Інтеративне планування


Ключем до підвищення гнучкості Agile є ітеративний підхід до планування. По суті, це означає, що замість того, щоб створювати всеосяжний план на самому початку проєкту (коли розуміння того, що взагалі потрібно зробити, знаходиться на найнижчому рівні), планування відбувається безперервно через процес постійного контролю та адаптації. Це дозволяє проєкту змінюватися та розвиватися у міру зростання розуміння та появи додаткових деталей та вимог, а також підлаштовуватися під поточні ринкові умови, зворотний зв'язок із користувачами.

У контексті маркетингу є кілька ініціатив, які виграють від ітеративного планування. Наприклад, увімкнувши регулярні аналітичні огляди в поточну рекламну кампанію, ви зможете швидко відмовитися від дій, які не приносять результатів, і натомість реінвестувати кошти у більш продуктивні області.

Ітеративне виконання завдань


Як і у випадку планування, підхід в Agile до виконання завдань також є ітеративним і фокусується на завершенні окремих функцій та завдань — причому ці функції та завдання мають бути спрямовані на те, щоб продуктом можна було користуватися будь-якої миті, нехай і не в повному обсязі.

Так, наприклад, якщо використовувати підхід Scrum, робота повинна виконуватися протягом коротких стадій, відомих як «спринти». Зазвичай протягом двох тижнів робочі функції надаються та демонструються зацікавленим сторонам наприкінці кожного спринту, щоб прискорити цикл зворотного зв'язку, звести до мінімуму втрати інвестицій та забезпечити більший контроль над бюджетом.

В рамках Канбана, навпаки, складається пріоритетний список завдань, щоб гарантувати, що найцінніші елементи будуть виконані першими, а вузькі місця будуть виявлені та усунуті на ранній стадії. Також можна скористатися гібридною моделлю, яка поєднує ці два підходи — вибираючи конкретні аспекти з кожного, щоб створити щось, що адаптоване до ваших потреб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.