Пішоходам порадили пришивати на одяг світловідбивачі

Пішоходам порадили пришивати на одяг світловідбивачі
Щоб у темний час доби в осінньо-зимовий період водії могли помітити пішоходів, ДАІ радить українцям носити одяг зі світловідбиваючими елементами.

Про це йдеться в заяві Управління Депатраменту ДАІ в Київській області, ‒ пише Дзеркало тижня.

За словами правоохоронців, основними причинами аварій, кількість яких частішає в осінньо-зимовий період, є «скорочення світлового дня, перехід у невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину, перебування у нетверезому стані, погіршення погодних умов, а також недостатня видимість на автошляхах».

«Саме для того , щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі в темний час доби або в умовах недостатньої видимості, заради своєї безпеки пішоходи зобовʼязані вжити заходів для позначення себе на дорозі», ‒ зазначили в ДАІ.

Для «створення умов безпечного руху» ДАІшники радять використовувати «як елементи свого одягу, так і предмети, які несуть з собою».

У ДАІ пояснили , що водій автомобіля виявляє пішохода зі світловідбиваючими елементами зі значно більшої відстані в порівнянні з пішоходом без них. «При русі з ближнім світлом фар відстань збільшується з 25-40 метрів до 130-140 метрів, а при русі з дальнім світлом ‒ відстань збільшується до 400 метрів. При застосуванні світловідбиваючого елемента ризик наїзду на пішохода знижується в 6-8 разів!» ‒ Зазначили в ДАІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гаішник пяний або просто спішить Додому борща гарячого,свіжезваренного скуштувати,з мигалкою?що пришивати,куди?
Відповісти
Останні новини
Пішоходам порадили пришивати на одяг світловідбивачі
04 вересень, 2013, 14:58